У Житомирі відкрили виставку "Жінки і конфлікт в Україні" » Новини Житомира
 
 


У Житомирі відкрили виставку "Жінки і конфлікт в Україні"

Автор: news_maker від 3-11-2015, 19:23, переглядів: 1 486

У Житомирі відкрили виставку "Жінки і конфлікт в Україні"

У приміщенні Житомирської міської ради 3 листопада відкрилася фотовиставка «Жінка і конфлікт в Україні», що відбувається в рамках міжнародної кампанії «16 днів проти гендерного насильства». 40 експонатів розповідають історії українських жінок у нелегкі для України часи. Герої світлин - матері, волонтерки, добровольці, лікарі.

Як зазначає Ірина Ковальчук, начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради, до Житомира фотовиставка прибула із Сєверодонецька (Луганська обл.) Протягом червня–жовтня 2015 року пройшла у Харкові, Вінниці, до кінця року запланована у м. Добропілля (Донецька обл.) та Дніпропетровську. Виставка проводиться з метою привернення уваги суспільства до проблем гендерного насильства, а також стимуляції активних дій, спрямованих на подолання насильства щодо жінок.

Ініціатором та організатором виставки у Житомирі є управління у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради спільно з Житомирською обласною молодіжною громадською організацією «Паритет», Центром гендерної освіти ЖДУ ім. І. Франка за підтримки Фонду Народонаселення ООН, Міністерства соціальної політики та Українського жіночого фонду.

«Війна не вибирає своїх жертв і героїв, - говорить голова Ради ЖОМГО «Паритет» Наталія Тарасенко. - Жінки прагнуть захистити свій будинок, сім’ю, свободу, тому так самовіддано беруть участь у протистоянні як в тилу, так і на передовій».

Під час прес-конференції, присвяченій презентації виставки, її учасники говорили про безцінну і неоціненну роль жінки, роботу волонтерок, жінок-лікарів, які допомагають нашим воїнам.

Директор міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ольга Юрченко, яка опікується напрямком з попередження та подолання гендерного насильства в сім’ї, говорить: «Реалії Житомира тісно переплітаються з подіями на Сході. Тому виставка, яка прийшла до нас із Сєвєродонецька, може бути доповнена світлинами із наших реалій. До переліку: жінка-волонтерка, жінка-солдатка, жінка-лікарка, на жаль, можна долучити поняття "жінка-вдова", "жінка-голубка, яка втратила сина". Дуже хочеться, щоб Україну єднали не біль війни, а радість».

Заступник міського голови Олександр Бочковський та керівники управлінь Житомирської міської ради висловили слова вдячності громадським організаціям за увагу до проблем гендерної нерівності.

Підкреслюючи, що гендерне насильство – це порушення прав людини, учасники заходу наголошують на важливості привернення уваги до гендерної нерівності в Україні, а також на необхідності консолідації зусиль громадських організацій та органів влади, громадян України у подоланні цього негативного явища у суспільстві.

Виставка триватиме до 25 листопада 2015 у приміщенні Житомирської міської ради (майдан ім.С. П. Корольова, 4/2, I поверх).

У Житомирі відкрили виставку "Жінки і конфлікт в Україні"
У Житомирі відкрили виставку "Жінки і конфлікт в Україні"

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: