Свідоцтво про народження можна отримати відразу у пологовому будинку » Новини Житомира
 
 


Свідоцтво про народження можна отримати відразу у пологовому будинку

Автор: news_maker від 6-11-2015, 17:27, переглядів: 1 770

Свідоцтво про народження можна отримати відразу у пологовому будинку

Заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута та начальник Головного територіального управління юстиції у Житомирській області Олег Горай сьогодні, 6 листопада, показали в дії новий сервіс, запроваджений в обласному перинатальному центрі.

Відтепер працівники Житомирського міського управління юстиції приймають документи, необхідні для проведення державної реєстрації народження дитини, та видають свідоцтво про народження безпосередньо у Житомирському обласному перинатальному центрі (м. Житомир, вул. Сабурова, 2).

Сьогодні батьки двох немовлят змогли випробувати на собі це інноваційне впровадження та отримали свідоцтва про народження ще до виписки з пологового будинку.

Ярослав Лагута побажав батькам легкої дороги у житті, здоров’я їхнім немовлятам та зазначив:
«У епіцентрі завжди має бути людина з її проблемою, яку необхідно вирішити, а сама процедура цього вирішення, документальне оформлення має відійти на другий план. Саме тому цей пілотний проект відкриває шлях до спрощення інших процедур, і не лише юридичних. З сьогоднішнім шаленим ритмом життя необхідно змінювати систему, наближати послуги до людей, щоб вони мали більше часу займатися своїм розвитком, улюбленими справами, отримувати задоволення від життя, а не витрачати його на черги та біганину по різним установам».

«З початком дії нового сервісу батьки можуть подати документи через інтернет та отримати свідоцтво про народження дитини одразу у пологовому будинку. Це економить час батьків, даючи їм змогу більше уваги приділити своїй дитині. Таке нововведення є лише початком реформування адміністративної сфери, надалі будуть створюватися нові сервіси, які полегшать життя нашим громадянам», – розповів Олег Горай. Крім того, начальник управління юстиції Житомирщини наголосив, що цей пілотний проект розвиватиметься, та з часом у всіх пологових будинках міста і області можна буде скористатися такою послугою.

Незважаючи на введення нової послуги, громадяни також мають право на подання заяви про державну реєстрацію народження протягом місяця з дня народження дитини до відділів державної реєстрації актів цивільного стану та отримати свідоцтво у цих установах.

Свідоцтво про народження можна отримати відразу у пологовому будинку

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: