Федерація профспілок обговорила найболючіші проблеми області » Новини Житомира
 
 


Федерація профспілок обговорила найболючіші проблеми області

Автор: news_maker від 11-11-2015, 09:01, переглядів: 1 189

Федерація профспілок обговорила найболючіші проблеми області

Сьогодні у Житомирі відбулося п’яте засідання (пленум) ради Федерації профспілок Житомирської області, у якому взяв участь заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута.

1Голова Федерації профспілок Житомирської області Неля Паламарчук розповіла про завдання Федерації, її членських організацій щодо захисту прав та інтересів членів профспілок в умовах соціально-економічних реформ та європейської інтеграції.

За її словами, профспілки Житомирщини активно долучилися до процесів реформування держави. Зокрема, Федерація профспілок Житомирської області регулярно бере участь в опрацюванні законопроектів та інших нормативно-правових актів, активно працює у складі ради соціально-економічного партнерства. Станом на 01 листопада 2015 року в області зареєстровано і виконується 2327 колективних договорів. З метою здійснення громадського контролю за додержанням законодавства про працю, Федерація профспілок та її членські організації протягом цього року провели 188 перевірок дотримання вимог законодавства з питань праці, притягнуто до дисциплінарної відповідальності 2 особи. За цей же час спеціалістами правових служб членських організацій ФПО надано 3069 консультацій із правових питань, складено 59 позовних заяв та інших процесуальних документів, забезпечено представництво 23 членів профспілок в судах та державних органах.

Неля Паламарчук окреслила основні проблеми працівників, які існують на Житомирщині: низька заробітна плата, заборгованість виплат, скорочення робочих місць, руйнація системи санаторно-курортного лікування та ін. Вона наголосила, що у такий складний час профспілки мають як ніколи підтримувати, допомагати працівникам та бути на їхньому боці.

На засіданні члени Федерації профспілок області розповіли про проблеми у різних сферах: освіти (зокрема професійно-технічної), культури, соціального захисту, обласного теле- і радіомовлення, медицини, лісового, будівельного, житлово-комунального господарств та ін.

Ярослав Лагута зазначив, що для подолання усіх окреслених проблем необхідні розвиток економіки та прийняття правильних і обґрунтованих управлінських рішень. Реформи, за його словами, ніколи не проходять безболісно, але громадяни завжди повинні знати суть реформи, скільки часу та сил потрібно затратити, щоб отримати позитивний результат від змін.

«Я переконаний, що ми рухаємося у правильному напрямку. Трьохстороння схема взаємодії "громадськість-влада-бізнес" поки що найкраща і не має альтернативи. Тільки співпраця на усіх рівнях та у єдиному векторі руху дасть позитивний результат», - наголосив Ярослав Лагута.

Федерація профспілок обговорила найболючіші проблеми області
Федерація профспілок обговорила найболючіші проблеми області
Федерація профспілок обговорила найболючіші проблеми області

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: