У Житомирі затримали аферистку під час передачі їй грошей за уявний порятунок з поліції » Новини Житомира
 
 


У Житомирі затримали аферистку під час передачі їй грошей за уявний порятунок з поліції

Автор: news_maker від 14-11-2015, 17:57, переглядів: 1 645

У Житомирі затримали аферистку під час передачі їй грошей за уявний порятунок з поліції

Житомирянка, на мобільний якої зателефонували телефонні шахраї з повідомленням про затримання її сина, одразу ж розповіла про це справжнім поліцейським. Під час передачі замовленої суми правоохоронці затримали шахрайку.
Уранці 13 листопада на мобільник 44-річної жительки м. Житомира зателефонував невідомий і, назвавшись працівником поліції, сповістив жінку про нібито затримання її сина за вчинення злочину. Абонент роз’яснив, що справу можливо вирішити не в правовому полі. Для цього жінка повинна передати 10 тисяч гривень «співробітнику поліції», який чекатиме на одній з центральних вулиць міста у визначений час.
Усе почуте жінка переказала справжнім поліцейським, зателефонувавши за номером 102. Тож на призначену шахраями зустріч вона вирушила разом з правоохоронцями.
У домовленому місці до заявниці підійшла жінка і підтвердила, що саме вона має забрати гроші. Під час передачі суми остання була затримана поліцейськими. Для подальшого з’ясування обставин затриману було доставлено до Житомирського відділу поліції.
Правоохоронці встановили, що замовлену шахраями суму прийняла 25-річна житомирянка.
Нині в рамках розпочатого за ч.1 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу досудового розслідування поліція з’ясовує обставини злочину та усіх причетних до його вчинення осіб.
Разом з тим поліція наполегливо радить громадянам бути обережними і не довіряти незнайомцям, які вимагають у них гроші, телефонуючи на мобільні.
Щоб не постраждати від «мобільних аферистів», дотримуйтеся наступних правил:
1. Після заяви нібито вашої близької людини про те, що сталося нещастя, скажіть, що зараз передзвоните їй самі. Перевірте, чи дійсно той, хто дзвонить, є тим, за кого себе видає. Або ж зателефонуйте до когось з оточення вашого родича, який нібито потрапив у халепу (дружині, брату, сестрі, товаришу або колезі).
2. Якщо вам дзвонить людина, що називає себе поліцейським, зателефонуйте самі у поліцію. Уточніть, в якому саме відділі поліції знаходиться ваш родич, і одразу ж зателефонуйте хоч би за номером «102».
3. Так або йнакше, але перервіть розмову з невідомим абонентом, аби зібратися з думками, приборкати емоції, спробувати розсудити логічно і холоднокровно.
Не дозволяйте шахраям обвести себе навколо пальця. Пам'ятайте, що ви повинні завжди і в усьому бути більш ніж уважними, щоб не стати жертвою чергової кримінальної історії.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: