У Житомирі обговорюють створення Молодіжного центру » Новини Житомира
 
 


У Житомирі обговорюють створення Молодіжного центру

Автор: news_maker від 24-11-2015, 17:35, переглядів: 1 394

У Житомирі обговорюють створення Молодіжного центру

Перше бачення створення та діяльності Молодіжного центру в Житомирі обговорюється на форумі «Житомирські ініціативи», що проходить сьогодні, 24 листопада, за участі молодіжних організацій та керівництва міста. У форумі беруть участь близько 70 представників молодіжного активу міста. До його роботи долучилися громадські діячі, менеджери, активісти громадських рад, науковці, викладачі та всі, кому не байдужа тема молодіжної політики в Житомирі.

Ініціаторами проведення заходу виступили Молодіжна громадська рада при Виконавчому комітеті Житомирської міської ради, управління у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради за співпраці з Українським жіночим фондом, польською громадською організацією «Sempre a Frente» в місті Люблін та Міністерства закордонних справ Польщі.

Охоче підтримує ініціативу створення в Житомирі Молодіжного центру і міський голова Сергій Сухомлин. Під час зустрічі він розповів про досвід Івано-Франківська та наголосив, що готовий підтримувати ініціативну молодь.

«Сподіваюся, що такий центр, в якому буде зручно проводити заходи, виставки, конкурси, об’єднає ініціативних людей нашого міста та різні напрямки суспільного життя - музику, мистецтво та інші. Слід спланувати центр таким чином, аби різні ініціативи органічно співіснували в єдиному молодіжному просторі. У нас в Житомирі склалася ситуація, коли молодіжні організації намагаються поодинці щось зробити для міста. Я вважаю, що прийшов час, коли зусилля мають об’єднатися заради того, аби зробити наше місто кращим та підтримати проект створення Молодіжного центру в Житомирі», - зазначив міський голова.

Учасники форуму працюють над темами «Архітектура простору», «Промоція простору» та «Адміністрування простору», представляють своє бачення щодо створення та діяльності майбутнього Молодіжного центру та програм, які він має реалізовувати.

Начальник управління у справах сім’ї, молоді і спорту міської ради Ірина Ковальчук підкреслила, що готова активно працювати з громадськими організаціями в цьому напрямку та допомагати молоді реалізовувати ініціативи. «Молодіжний рух – це початок зрушень в нашому місті, і саме вам робити ці зрушення, розвивати місто, робити його гарним та комфортним. Ми ж маємо сприяти, дослухатися до ваших ідей та допомагати їх реалізовувати»,- зазначила Ірина Ковальчук.

Учасники зустрічі переконані: Молодіжний центр потрібний місту як простір для реалізації молодих людей, об’єднання молоді Житомира задля вирішення нагальних питань, що є в молодіжному середовищі. Як зазначають організатори заходу, наступним кроком буде створення ініціативної групи, що працюватиме над розробкою концепції Положення про роботу Центру.

У Житомирі обговорюють створення Молодіжного центру
У Житомирі обговорюють створення Молодіжного центру
У Житомирі обговорюють створення Молодіжного центру

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: