У Бердичеві демонтували пам’ятник Котовському » Новини Житомира
 
 


У Бердичеві демонтували пам’ятник Котовському

Автор: news_maker від 24-11-2015, 17:55, переглядів: 1 297

У Бердичеві демонтували пам’ятник Котовському

Рішення про знесення пам’ятника радянському військовому і політичному діячеві було прийнято минулого тижня на сесії міської ради нового скликання (на виконання вимог закону "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки"). Триметрова фігура з бетону та металу простояла 46 років на місці колишньої дислокації військової дивізії, названої на честь цього полководця громадянської війни.

Дану подію бердичівляни сприйняли по-різному. Хтось підтримував таку ідею, дехто був проти. Аби комунальники приступили до виконання рішення міської ради, місцевій поліції довелося оточили територію довкола пам’ятника. Котовського зняли з постаменту цілим і неушкодженим.

Хто або що займе його місце, представники громадськості поки однозначно сказати не можуть. "Нехай Бог розбирається з душею Котовського, а пам’ятник в Бердичеві йому стояти не буде. Будемо сподіватися, що на цьому місці буде розташоване гідне щось: чи то постать, чи то постамент, який буде відображати суспільні прцеси. Головне, що рішення виконано", - висловила думку Ольга Матвійчук, ініціаторка звернення про демонтаж пам’ятника.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: