У Ружині поліцейські затримали жартівника, який "замінував" місцеві лікарню та підприємство » Новини Житомира
 
 


У Ружині поліцейські затримали жартівника, який "замінував" місцеві лікарню та підприємство

Автор: news_maker від 9-12-2015, 12:47, переглядів: 1 079

У Ружині поліцейські затримали жартівника, який "замінував" місцеві лікарню та підприємство

Увечері 8 грудня до Ружинського відділення поліції надійшло анонімне телефонне повідомлення про замінування районної лікарні та одного з підприємств селища. Допоки тривали заходи з евакуації людей та обстеження територій названих установ, поліцейські встановили особу та затримали «мінера», який зробив хибний виклик. Нині йому загрожує ув’язнення від 2 до 6 років.
Близько 18.00 схожі повідомлення майже одночасно надійшли до служб «101», «102» та «103». Невідомий чоловік заявляв, що його заслано, аби зробити терористичний акт, і він підірве лікарню та підприємство.
За таких обставин до місць подій негайно виїхали слідчо-оперативні групи Головного управління Нацполіції та Ружинського відділення поліції, працівники-вибухотехніки, кінологи та інші відповідальні служби.
З районної лікарні було евакуйовано 40 осіб медичного персоналу та пацієнтів, у тому числі реанімаційного та операційного відділень. Паралельно розпочато роботу із обстеження територій обох установ.
- Під час зовнішнього огляду неподалік території підприємства нами було виявлено снаряд часів Великої Вітчизняної війни, - розповів начальник Ружинського ВП Олександр Мартинюк. – Тож потенційно небезпечну зону оточили й обмежили до неї доступ людей до прибуття відповідних фахівців.
Водночас експерти вибухотехнічної служби ГУНП, які працювали на виявлення суспільної загрози у лікарні та на підприємстві, після кількагодинного обстеження із застосуванням службових собак та спецустаткування жодних вибухонебезпечних предметів не знайшли.
Установи відновили свою роботу у нормальному режимі. Знахідка неподалік підприємства виявилась небойовим снарядом – без наповнення вибуховою речовиною.
- Автора анонімного дзвінка було затримано цього ж вечора за місцем мешкання, - продовжує Олександр Мартинюк. – Ним виявися 38-річний місцевий житель, що перебував у нетверезому стані.
Чоловіка було доставлено до медустанови для освідування та відділення поліції для встановлення всіх обставин.
За вказаним фактом було розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України. Чоловікові загрожує від 2 до 6 років ув’язнення.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: