Лісівники Житомирщини цьогоріч готові реалізувати 185 тисяч новорічних ялинок » Новини Житомира
 
 


Лісівники Житомирщини цьогоріч готові реалізувати 185 тисяч новорічних ялинок

Автор: news_maker від 9-12-2015, 18:58, переглядів: 1 258

Лісівники Житомирщини цьогоріч готові реалізувати 185 тисяч новорічних ялинок

Перший заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Роман Ільїн запевняє, що ціни цілком доступні: "Ціни на новорічні ялинки в області лишаються на рівні минулого року. Незважаючи на зростання цін на всі товари та послуги, на ялинки цінова політика залишається незмінною. Невеличка ялинка буде коштувати в межах 35-40 гривень". Ціна новорічного деревця залежатиме від його висоти та походження – в якому лісгоспі вирощений, наскільки в тій місцині велика потреба в ялинках і скільки вартуватиме її транспортування, скажімо, до обласного центру чи іншого міста.

На Житомирщині вже створені майже півтори сотні спеціалізованих майданчиків. Як правило, вони розташовані біля контор лісгоспів та лісництв, в населених пунктах – поблизу ринків. Там можна придбати не лише зрубані дерева, але й ялинки в горщиках та новорічні композиції.

Лісівники звертають увагу: легально заготовлені дерева будуть промарковані пластиковими бирками або матимуть клейку етикетку зі штрих-кодом, за яким можна визначити не лише легальність, а й місце походження деревця. Натомість лісопорушникам слід очікувати значних штрафних санкцій: "Незаконна рубка одного дерева тягне за собою накладення штрафу: на громадян в розмірі від 5 до 10 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (85-170 гривень), а посадові особи муситимуть сплатити від 7 до 12 неоподаткованих мінімумів (119-204 грн.). Окрім штрафу, порушник відшкодує ще й збитки, завдані лісовому господарству. Розмір збитків залежить від діаметра дерева. Найменша сума, яку доведеться сплатити порушнику за незаконно зрубану ялинку діаметром до 10 см (штраф та заподіяна шкода), буде становити 332,86 грн.", – наголосив Роман Ільїн.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: