Держава не поспішає виплачувати борги по зарплаті вчителям та медичним працівникам » Новини Житомира
 
 


Держава не поспішає виплачувати борги по зарплаті вчителям та медичним працівникам

Автор: news_maker від 10-12-2015, 17:07, переглядів: 1 377

Держава не поспішає виплачувати борги по зарплаті вчителям та медичним працівникам

Два дні поспіль делегація у складі міського голови Сергія Сухомлина, директора департаменту фінансів Сергія Гаращука та профільного заступника мера Матвія Хренова їздили до Києва вимагати гроші для житомирських працівників освіти та медицини.

Фінансове забезпечення загальноосвітніх та медичних закладів є виключно компетенцією держави, тобто органам місцевого самоврядування делеговані повноваження з фінансовим ресурсом. Та свої зобов'язання держава сьогодні виконувати не поспішає: працівникам освіти та медицини за листопад - грудень заборгували 52 млн грн.

Ситуація не є критичною, але напруженою, розповідає міський голова Сергій Сухомлин.
"На сьогодні у нас недостатність по заробітній платі перед вчителями близько 20 млн грн і перед медичними працівниками 32 млн грн. Нам постійно рекомендують закрити ці борги за рахунок міського бюджету. Ми маємо гроші, якими можемо виплатити зарплати. АЛЕ! Віддавши ці гроші на погашення заборгованості по зарплаті, ми змушені будемо скоротити ряд важливих для міста програм: ремонт шкіл, доріг, освітлення дворів і т.д. Держава повинна виконувати взяті на себе зобов'язання. Гроші міських бюджетів повинні бути витрачені на місцеві потреби".

Два дні переговорів у Києві все ж дали свої результати. Сергій Сухомлин продовжує:
"Дійшли домовленостей, що нам дають 15 млн 977 тис. Це на медичну субвенцію. Буквально сьогодні-завтра буде також розглядатися питання про виділення 25 млн грн для області на виплату зарплатні вчителям. Так як нам потрібно 19,6 млн.грн , є ймовірність, що нам закриють цю заборгованість. Я прошу вибачення перед працівниками медицини та освіти і також прошу поставитися з розумінням до ситуації, що виникла. Або ми все-таки змусимо державу виконувати свої зобов'язання, або ми виплатимо заборгованість з міського бюджету і будемо сидіти без грошей".

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: