У Житомирі обговорили нову спеціальність в ЖДУ та мовні питання » Новини Житомира
 
 


У Житомирі обговорили нову спеціальність в ЖДУ та мовні питання

Автор: news_maker від 11-12-2015, 13:01, переглядів: 1 477

У Житомирі обговорили нову спеціальність в ЖДУ та мовні питання

Сьогодні у Житомирі зібралися представники громадської гуманітарної ради при облдержадміністрації, щоб обговорити важливі питання області: розвиток української мови, як державної, в області; відкриття нової спеціальності в Житомирському державному університеті ім. І. Франка; проект Орієнтовного плану консультацій з громадськістю ОДА на 2016 рік.

Андрій Близнюк, доцент кафедри видавничої справи, редагування, основ журналістики та філології ЖДУ ім. І. Франка розповів членам ради, що з наступного року в університеті буде відкрито спеціальність «Журналістика», проте абітурієнтам радять готуватися до вступу вже зараз. Однією з вимог вступної кампанії на цю спеціальність буде проходження творчого конкурсу та обов’язкова подача вже опублікованих журналістських матеріалів абітурієнта.

Кафедра у співпраці з управліннями облдержадміністрації на початку 2016 року планує провести пробне тестування, щоб абітурієнти мали уявлення про формат нового випробування, спробували свої сили та ще більш активно готувалися до вступу.

Члени гуманітарної ради обмінялися думками і пропозиціями щодо навчання та працевлаштування студентів-журналістів.

Завідувач кафедри української мови ЖДУ ім. І. Франка Віктор Мойсієнко ознайомив гуманітарну раду з проблемами, які стосуються функціонування української мови. Він зазначив, що комісією при гуманітарній раді було розроблено Концепцію розвитку української мови, як державної, в області у світлі сучасного державного мовного законодавства, проте для її функціонування потрібні зміни у законодавстві.

На черговому засіданні члени громадської гуманітарної ради планують прийняти рішення щодо Концепції з розвитку української мови та звертатися до обласної ради, народних депутатів.

У Житомирі обговорили нову спеціальність в ЖДУ та мовні питання
У Житомирі обговорили нову спеціальність в ЖДУ та мовні питання

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: