З наступного року держава може припинити фінансувати малокомплектні школи » Новини Житомира
 
 


З наступного року держава може припинити фінансувати малокомплектні школи

Автор: news_maker від 11-12-2015, 18:32, переглядів: 1 328

З наступного року держава може припинити фінансувати малокомплектні школи

Про це під час наради в облдержадміністрації розповіла директор обласного Департаменту фінансів Ганна Ємченко: "Планується – не знаю, чи буде прийнято, – але планується наступне. Не дозволятимуть за рахунок освітньої субвенції витрачати кошти на школи, де наповнюваність складає 10 і менше учнів. Тобто у випадку прийняття такого рішення на державному рівні в таких школах освітню субвенцію використовувати не можна буде. Будь ласка, хочете утримувати і маєте фінансовий ресурс – утримуйте, це ваше право".

Зауважимо, що на сьогодні на Житомирщині нараховується 21 малокомлектна школа. Також Ганна Ємченко окреслила ще кілька моментів, які, за її словами, можуть бути прийняті на загальнодержавному рівні. Зокрема, є інформація про те, що з наступного року не виділятиметься субвенція на харчування в школах учнів 1-4-х класів. Також в планах – відміна державної цільової субвенції на пільгове перевезення та послуги зв'язку. Ці зобов’язання хочуть передати місцевим бюджетам.

З 1 січня збираються передати на обласний бюджет утримання вторинної медицини. Це ж саме може стосуватися і профтехосвіти: "Хочуть із першого січня на обласний бюджет передати повністю вторинну медицину – тобто це стаціонари – центральні районні і міські лікарні. І хочуть – тут у мене вже взагалі руки трусяться – з 1 січня передати профтехосвіту і коледжі та технікуми, які знаходяться на нашій території: ті, що знаходяться у містах обласного значення – на міські бюджети; всі інші – на обласний бюджет. Але чому я сказала "руки трусяться" – п’ятдесят на п’ятдесят".

Підкреслимо, що всі вказані пункти лише можуть бути прийнятими. Так це буде чи ні стане зрозуміло вже після прийняття бюджету на наступний рік.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: