Поліцейські застерігають громадян області від спілкування з вуличними ворожками » Новини Житомира
 
 


Поліцейські застерігають громадян області від спілкування з вуличними ворожками

Автор: news_maker від 17-12-2015, 17:47, переглядів: 1 034

Поліцейські застерігають громадян області від спілкування з вуличними ворожками

Послуги віщунок, які перестріли своїх жертв у Бердичеві та Романові, обійшлися двом громадянам загалом у 28 тисяч гривень. Поліція розшукує шахрайок і радить громадянам не довіряти вуличним ворожкам.

До Бердичівського відділу поліції за допомогою звернулась 21-річна жителька райцентру. Вона розповіла, що близько 13.00 на місцевому ринку її перестріла невідома жінка і налякала прокляттям та порчою. Незнайомка запевнила, що у всьому винні гроші та золоті прикраси, яких негайно потрібно позбутися. Виконуючи всі інструкції незнайомки, дівчина винесла з дому 9 тисяч гривень та дві золоті каблучки. Ворожка провела над банкнотами та золотом таємничий ритуал, після чого зникла разом з грошима і золотом. Потерпіла схаменулася тільки за деякий час.

А у селищі Романові від «ворожіння» постраждала 25-річна місцева жителька. Шахрайка віком близько 45-50 років під приводом віщування майбутнього і зняття порчі змусила її винести з будинку 10 тисяч гривень та ювелірних виробів ще на 5 тисяч.

Відомості про вказані факти внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. У рамках розпочатих кримінальних проваджень правоохоронці встановлюють особи віщунок та їх місце знаходження. Чинним законодавством подібні дії краються штрафом, громадськими або виправними роботами, обмеженням волі строком до 3 років, інформує прес-служба головного управління Національної поліції у Житомирській області.

Водночас, аби не потрапити на гачок шахраїв, правоохоронці радять громадянам дотримуватися наступних правил:

- уникайте будь-яких контактів з особами, які хочуть яким-небудь чином привернути вашу увагу, на секунду затримати або зупинити, якщо ви в русі. Не бійтеся здатися грубими;

- якщо ви побачили на вулиці групу жінок, які чіпляються до перехожих з пропозиціями поворожити, зняти порчу, краще заздалегідь перейдіть на інший бік вулиці;

- якщо до вас додому завітали незнайомі люди з подібними пропозиціями, не впускайте їх до помешкання. Дайте зрозуміти, що ви вдома не самі;

- намагайтесь не вступати у будь-який – вербальний чи невербальний контакт з підозрілими особами. У жодному разі не дивіться їм в очі, не відповідайте на запитання і не дозволяйте скорочувати між вами дистанцію чи торкатись вас.

Якщо ви стали жертвами таких видів шахрайств, у жодному разі не зволікайте, одразу ж звертайтесь до найближчого відділення поліції або ж телефонуйте за номером «102».

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: