У Житомирі обговорили шляхи реформування медицини » Новини Житомира
 
 


У Житомирі обговорили шляхи реформування медицини

Автор: news_maker від 23-12-2015, 10:49, переглядів: 1 090

У Житомирі обговорили шляхи реформування медицини

Зустріч очільників державної та самоврядної гілок влади області, представників провідних закладів охорони здоров’я та громадської організації "Рух реформ" вочевидь планувалася як камерне обговорення суспільно-дражливої проблеми реформування галузі медицини в Україні, оскільки завчасно анонсованою подія не була. В цьому процесі – реформування – висловили переконання активісти "Руху реформ", все більшої ваги набуватиме роль і місце територіальної громади, благо якої і є кінцевою метою пропонованих змін.

Голова обласної ради Анжеліка Лабунська висловила впевненість, що експеримент з початком проведення реімбурсації для Житомирщини потрібен і в області є для того можливості: "Думаю, що ми будемо виділяти кошти і з обласного бюджету, підключатися і до програм загальнодержавних для того, щоб сьогодні допомогти незахищеним верствам населення".

Реімбурсація – це часткове відшкодування третьою стороною (як правило – державою) видатків на придбання населенням медичних препаратів. Однак, фінансування можливе і з ресурсів позабюджетних фондів, наприклад, медичного страхування. Закони про обов’язкове медичне страхування і, відповідно, ефективні механізми реімбурсації діють майже в усіх країнах Європи як два види компенсації: для застрахованих осіб і для аптечних установ. Застосування того чи того механізму, перелік лікарських засобів, медичних препаратів, вартість яких відшкодовується державою, і розмір відшкодування залежать від особливостей національної системи охорони здоров’я та моделі медичного страхування. "Але, щоб це так не було, що ми виділяємо кошти, а вони ідуть не знати куди…", - зауважила Анжеліка Лабунська. Саме це питання зазвичай і викликає найгарячіші дискусії та найбільшу цікавість суспільства. Якими після розмежування рівнів надання медичної допомоги мають бути подальші кроки медичної реформи і визначали в ході обміну думками учасники зустрічі. Вони наголосили, що успіх чи не успіх реформи прямо залежний від того, чи будуть вироблені чіткі, прозорі і зрозумілі правила гри, приз у якій – без перебільшення майбутнє нації.

У Житомирі обговорили шляхи реформування медицини
У Житомирі обговорили шляхи реформування медицини
У Житомирі обговорили шляхи реформування медицини
У Житомирі обговорили шляхи реформування медицини

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: