Роботодавців планують заохотити брати на роботу молодь і людей передпенсійного віку » Новини Житомира
 
 


Роботодавців планують заохотити брати на роботу молодь і людей передпенсійного віку

Автор: news_maker від 18-08-2012, 07:47, переглядів: 1 787

Роботодавців планують заохотити брати на роботу молодь і людей передпенсійного віку

У щойно підписаному Президентом України законі "Про зайнятість населення" йдеться про певні пільги для таких роботодавців. Зокрема, законом передбачено: якщо на новостворені робочі місця працевлаштовуватимуть не менше, ніж на два роки молодь, людей віком від 50 років, або інших неконкурентоспроможних громадян, то впродовж першого року такі роботодавці фактично звільняються від сплати єдиного соціального внеску. Точніше, всі витрати, пов’язані зі сплатою цього внеску, будуть їм компенсовані.

Серед інших нововведень: роботодавець, який впродовж року забезпечував створення робочих місць та забезпечував виплату заробітної плати у розмірі не нижче трьох мінімальних зарплат, у наступному році має право на зменшення розміру єдиного соціального внеску.

Для студентів денної форми навчання ВНЗ та ПТУ буде запроваджено стажування з відкриттям трудової книжки. Молодим працівникам, які погодилися працювати у сільській місцевості надаватимуться "стартові виплати", а люди віком від 45 років (із страховим стажем понад 15 років) матимуть право на одноразове отримання "ваучера" на професійне навчання.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: