На сесії обласної ради депутати розглядали питання оплати МРТ » Новини Житомира
 
 


На сесії обласної ради депутати розглядали питання оплати МРТ

Автор: news_maker від 24-12-2015, 18:51, переглядів: 1 308

На сесії обласної ради депутати розглядали питання оплати МРТ

На другій сесії VII скликання 24 грудня депутати обласної ради розглядали питання оплати магнітно-резонансного томографа «Achieva 1.5T» виробництва компанії «Philips».

З обласного бюджету виділено близько 30 млн грн для закупівлі комунального томографа для Житомирської обласної клінічної лікарні ім. О. Ф. Гербачевського. Після проведення тендерних процедур 1 вересня 2015 року було заключено угоду про поставку та встановлення МРТ в спеціальному приміщенні на території лікарні. 7 грудня представники компанії «Philips» завезли обладнання та комплектуючі до іншої установи – КУ «Обласна база спеціального медичного постачання», оскільки приміщення під МРТ ще не було добудовано.

Голова облдержадміністрації Сергій Машковський запевнив і депутатів обласної ради, і громадськість, що ніхто не відмовляється купувати таке важливе для області медичне обладнання. «У нас одне спільне бажання – встановити магнітно-резонансний томограф, перевірити його справність і тільки тоді буде здійснено оплату», – наголосив керівник ОДА.

Богдан Леськів, головний лікар цієї медичної структури повідомив, що на даний час перший етап будівництва приміщення виконано замовником на 100% і новозбудова готова до встановлення клітки Фарадея. Другий етап потребує приїзду німецьких фахівців для монтажу МРТ в приміщення, проведення пуско-налагоджувальних робіт і закриття технологічного вікна. Тільки тоді буде підписано акт про експлуатацію будівлі.

На засіданні також були присутні представник постачальника МРТ – директор ТОВ «ЄМГ “Україна”» Ірина Макієнко. Вона наполягала на здійсненні оплати за томограф до кінця 2015 року. Представники громадських організацій в свою чергу запропонували перевести кошти на рахунок Обласної бази спеціального медичного постачання і оплатити їх виконавцю договору тоді, коли обладнання буде вмонтовано повністю в спецбудівлю і перевірено його роботу.

Депутати обласної ради не підтримали пропозицію негайно розрахуватись з представником компанії виробника МРТ. Натомість проголосували за створення робочої групи, яка в найближчий час знайде ефективний шлях вирішення цього питання.

На сесії обласної ради депутати розглядали питання оплати МРТ
На сесії обласної ради депутати розглядали питання оплати МРТ

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: