Створення індустріального парку в Житомирі стало на крок ближчим » Новини Житомира
 
 


Створення індустріального парку в Житомирі стало на крок ближчим

Автор: news_maker від 28-12-2015, 22:01, переглядів: 1 336

Створення індустріального парку в Житомирі стало на крок ближчим

Новий депутатський корпус надав дозвіл на розроблення детального плану території для розміщення індустріального парку по шосе Київському. Відповідне рішення ухвалили під час сесії 28 січня.

Міський голова Сергій Сухомлин наголосив, що 1,5 роки тому міська рада вже прийняла рішення про створення індустріального парку. Але при цьому 4 рази депутати минулого скликання провалювали голосування за надання дозволу на розроблення детального плану території. Це в свою чергу не давало можливості завершити роботи по створенню концепції індустріального парку, визначити межі, граничні параметри парку, виконати землевпорядні документи. На сьогоднішній день, в умовах, коли місто практично не має бюджету розвитку, коли не вистачає коштів на фінансування програм, індустріальний парк – це реальний шанс створити робочі місця з достойними заробітними платами, покращити економічну ситуацію в місті за рахунок податків, які платитиме інвестор.

За словами Сергія Сухомлина, місто визначає територію для створення індустріального парку, розробляє технічну документацію, виділяє земельну ділянку. Також місто проводить комунікації на територію парку, а держава компенсує 30% витрат на це. Тобто, для інвестора створюються всі належні умови.

«Які переваги має інвестор від індустріального парку? Він заходить на цю територію, створює виробництво по спрощеній процедурі. Йому не потрібно роками ходити і вибивати земельну ділянку, оформлювати документи, підключати комунікації», – зазначив міський голова.

Сергій Сухомлин наголосив,що процедура створення індустріального парку в Житомирі – максимально відкрита. Саме депутати погоджуватимуть ті напрямки виробництва, які будуть запропоновані в концепції індустріального парку.

«Сьогодні ми надаємо дозвіл лише на розробку детального плану території. Після того, як буде розроблений, обговорений та затверджений вами детальний план території, буде завершені роботи по розробленню концепції індустріального парку, яка також буде винесена на розгляд міської ради. Вже працюючи в депутатських комісіях, ми визначимо ті напрямки, які хочемо бачити на території парку. Це може бути харчова промисловість або енергозберігаючі технології і т.д. Саме ви, своїм рішенням будете затверджувати концепцію індустріального парку. Після цього, він отримає державну реєстрацію. Тоді ми зможемо розпочати роботу із залучення інвесторів у цей індустріальний парк», – перед голосуванням звернувся до депутатів міський голова.

Сергій Сухомлин вніс пропозицію зробити голосування поіменним. В результаті, 28 депутатів з 35 присутніх на засіданні, підтримали дане рішення.

Створення індустріального парку в Житомирі стало на крок ближчим
Створення індустріального парку в Житомирі стало на крок ближчим

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: