За користування ліфтами жителі багатоповерхівок сплачуватимуть різні суми » Новини Житомира
 
 


За користування ліфтами жителі багатоповерхівок сплачуватимуть різні суми

Автор: news_maker від 15-01-2016, 19:22, переглядів: 2 001

За користування ліфтами жителі багатоповерхівок сплачуватимуть різні суми

Таке рішення було погоджено на засіданні виконкому Житомирської міськради. Нагадаємо, 16 грудня минулого року виконком прийняв рішення про скасування ліфтових карток в багатоповерхових житлових будинках Житомира. Тоді ж було визначено середньозважений тариф за користування ліфтом – плюс 44 копійки за квадратний метр у квитанціях на квартплату. Однак наприкінці грудня обласне відділення Антимонопольного комітету опротестувало це рішення, пояснюючи свою позицію тим, що середньозважений тариф не відображає дійсної економічної доцільності.

"Ми дослухалися до вимог Антимонопольного комітету і по кожному будинку, під'їзду і ліфту розробили тариф обслуговування. В когось тепер, наприклад, додасться 20 копійок, у когось – 70-80 копійок до квадратного метра за квартплату залежно від того, в якому стані ліфт, якого він року, яка його амортизація. Тому було вивчено технічний стан кожного ліфта і по кожному з них зроблено розрахунок і по кожному під'їзду окремо ми тепер добавимо в тариф суми за обслуговування ліфта", – розповів радник житомирського міського голови Юрій Мойсеєв.

Мешканці перших поверхів не платитимуть за технічне обслуговування ліфтів, а от що стосується тих, хто проживає на другому поверсі, тут є нюанси:

"Що стосується других поверхів, то для потрібно, щоб кожен ВРЖЕП по конкретному будинку зробив розрахунок. І ці кошти повинні закладатися з міського бюджету. От, наприклад: по такому-то будинку, у якому, наприклад, чотири під'їзди, для того, щоб люди не платили і їм не виставлялись рахунки в квартплаті за квадратний метр (наприклад, мешканці другого поверху), треба така-то і така-то сума. Цю суму повинні закласти в міський бюджет і компенсувати її ВРЖЕПу, який, у свою чергу, компенсує гроші компанії за обслуговування цього ліфту".

Якщо ж мешканці будинку чи під'їзду все ж таки виявлять бажання користуватися ліфтовими картками, то на підтримку цієї ініціативи вони мають зібрати підписи жителів 51 % квартир свого будинку чи під'їзду. Після розгляду подібного роду звернення у ліфті знову буде встановлено картковий апарат.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: