У Житомирі водій мікроавтобуса вчинив смертельне ДТП і поїхав далі у власних справах » Новини Житомира
 
 


У Житомирі водій мікроавтобуса вчинив смертельне ДТП і поїхав далі у власних справах

Автор: news_maker від 17-01-2016, 12:58, переглядів: 1 328

У Житомирі водій мікроавтобуса вчинив смертельне ДТП і поїхав далі у власних справах

Про прикмети автомобіля-учасника ДТП випадкові свідки події повідомили правоохоронців й вони швидко розшукали втікача. Не зважаючи на безпорадний стан постраждалої людини, молодик залишив велосипедиста напризволяще, побоюючись збитися з власного робочого графіку.
Близько 4.30 15 січня до поліції від медиків надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду із загиблою людиною. На місце ДТП, у с. Тетерівку Житомирського району, виїхали працівники Управління превентивної діяльності ГУНП і слідчо-оперативна група.
Правоохоронці з’ясували, що загиблим є чоловік, який пересувався проїзною частиною велосипедом. Іншого учасника фатальної пригоди на її місці не виявилося. Натомість на дорозі залишилися уламки транспортного засобу.

Поліцейські розпочали заходи, направлені на встановлення осіб загиблого і водія-втікача.
– У ході опитування жителів села було встановлено, що до ДТП може бути причетний вантажний автомобіль «Мерседес Бенц», керманич якого працює водієм на одному з підприємств і щодня розвозить товар в окремі райони Житомирщини. Під час перевірки ця інформація підтвердилася, - розповів старший інспектор УПД ГУНП Житомирщини Віктор Дубчак.
Правоохоронці перевірили робочі графіки водіїв указаного підприємства і вийшли на можливого винуватця, 24-річного жителя обласного центру, який саме цим маршрутом повіз товар у сусідній район.

Молодий чоловік своєї причетності до пригоди не заперечив. За його словами, він відчув незвичну перешкоду під час руху, а потім навіть повернувся, аби подивитися, що потрапило під колеса. Побачивши на землі постраждалого, молодик розгубився. Каже, боявся запізнитися з товаром, а тому поїхав з місця ДТП.

Особа загиблого велосипедиста також була встановлена. Ним виявився 35-річний житель м. Коростеня.
Нині у рамках розпочатого за ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) ККУ кримінального провадження триває з’ясування всіх обставин пригоди. Окремо керманич може бути притягнутий до кримінальної відповідальності за залишення постраждалого у ДТП у небезпеці.
Поліція ж звертається до всіх учасників дорожнього руху: аби не трапилося трагедії, неухильно дотримуйтеся Правил руху і заходів безпеки. Однак, якщо ви стали учасником пригоди, внаслідок якої постраждала людина, у жодному разі не залишайте місце її вчинення. Адже дуже часто життя постраждалій у ДТП людині можливо врятувати найменшим – хоча б своєчасним повідомленням до медичного закладу. Окрім того, не забувайте, що відповідати за скоєне рано чи пізно таки доведеться. Навіть якщо водій не винен у ДТП, що сталася, його буде притягнуто до кримінальної відповідальності за те, що він зник з місця пригоди та залишив постраждалих у ній людей у безпорадному стані. Чинним кримінальним законодавством передбачено покарання за такі дії у вигляді ув’язнення від 3 до 8 років.

У Житомирі водій мікроавтобуса вчинив смертельне ДТП і поїхав далі у власних справах
У Житомирі водій мікроавтобуса вчинив смертельне ДТП і поїхав далі у власних справах

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: