У суботу в Житомирі на смітнику знайшли новонароджену дівчинку » Новини Житомира
 
 


У суботу в Житомирі на смітнику знайшли новонароджену дівчинку

Автор: news_maker від 17-01-2016, 20:36, переглядів: 2 978

У суботу в Житомирі на смітнику знайшли новонароджену дівчинку

Доставили дитину до Центральної дитячої міської лікарні лікарі швидкої, які розповіли, що про знахідку їм повідомила одна з місцевих жительок. Пізно ввечері вона якраз проходила повз, коли почула з боку одного зі смітників в районі вулиці Леваневського дитячий плач. Серед сміття виявила синій пакет з дитиною всередині.

Зазвичай, знайдених дітей везуть до пологового будинку. Там їх лишають і виходжують. Однак, коли лікарі швидкої привезли дитину до Центральної дитячої міської лікарні, там не відмовили і знахідку прийняли. Випала ця подія якраз на чергування лікаря-анастезіолога Максима Морозька:

"Швидка привезла "куди ближче було". У результаті ми вирішили, що поки що забираємо дитину сюди, до себе. Я спустився – лікарі швидкої якраз привезли дитину; вони знайшли ковдру та пелюшки і закутали в них маля. У той момент візуально стан був важким: гіпотермія – дитина вся була холодна, у родовій змазці, із залишками крові на обличчі, на пуповину лікарі швидкої наклали два зажими".

Цій дитині неймовірно пощастило, що її знайшли, каже Максим Морозько. За таких погодних умов ще хвилин 5 або 10 і маля померло б.

Лікар-анастезіолог Максим Морозько, який, до речі, рятував життя нашим хлопцям на фронті у складі 95 окремої аеромобільної бригади, дивується: якою ж має бути та матір, що лишила власну дитину помирати такою жорстокою смертю:

"Ми дитину стабілізуємо, а далі, швидше за все, її відправлять в Будинок дитини. Якщо, звісно ж, не знайдуться батьки. Але навіть якщо вони знайдуться, думаю, їм буде непереливки. Адже це звірський вчинок. І я не знаю, що має бути в душі і в серці у цієї мами, яка, народивши дитину, одразу викинула її на смітник. Навіть у світі тварин таке буває рідко".

У приймальному відділені дівчинку відігріли, помили та помістили в спеціальний бокс у реанімаційному відділені. Її дихання та серцебиття поступово привели до норми. Навіть ім'я дали, бо ж як же маляті без імені, каже Максим Морозько. Назвали Сніжаною, бо знайшли малечу хоч і на смітнику, але фактично – серед снігу:

"Сніжана знаходиться в кувезі у реанімаційному відділені. На даний момент перебуває в свідомості. Температуру утримує 36-36,6. Їсть самостійно, годуємо її дитячими сумішами. Всі показники життєдіяльності стабільні".

До справи підключилася поліція: правоохоронці розслідуватимуть випадок і шукатимуть горе-матір, яка так жорстоко позбавилася власної дитини. За це їй загрожує кримінальна відповідальність.

У суботу в Житомирі на смітнику знайшли новонароджену дівчинку

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: