На Житомирщині збираються монетизувати пільги на проїзд для учасників АТО » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині збираються монетизувати пільги на проїзд для учасників АТО

Автор: news_maker від 20-01-2016, 15:52, переглядів: 1 718

На Житомирщині збираються монетизувати пільги на проїзд для учасників АТО

На найближчу сесію обласної ради буде поданий проект рішення, який передбачатиме видачу адресної допомоги для проїзду у транспорті учасникам АТО та членам сімей загиблих. Про це на засіданні депутатської комісії з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села розповіла директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ганна Ємченко: "За рахунок коштів обласного бюджету, як співфінансування, передбачити кошти на перший квартал кожному АТОшнику як адресну допомогу. Точно так само, доручення вже підписав голова ОДА, щоб зробили своїм, щоб долю дали у це співфінансування".

Відповідний розрахунок для обласного бюджету вже зробили і закликають подібним чином діяти в районах та містах: "Ми взяли всіх абсолютно до одного учасників бойових дій, а всі вони прирівняні, хто в АТО, плюс членів сімей загиблих. У нас 7,4 тисячі таких, по 100 гривень кожному і на три місяці. Виходить, що в обласному бюджеті видатки будуть, разом з поштовими витратами, 2,4 мільйона гривень. Таким чином щоб поступили райони і міста, враховуючи свою ситуацію".

Перший заступник голови обласної ради Володимир Ширма вважає, що частка фінансування з обласного бюджету в даному випадку має бути більшою, ніж з районних, і аргументує свою точку зору: "Тому що у нас так складалося, що з районів більше мобілізовували, ніж з міст. Якщо у нас в районі 500-600 чоловік було мобілізовано, а в місті будь-якому, якщо брати у відсотках до всього населення, то цей відсоток був значно менший".

Зауважимо, що загалом на Житомирщині – понад 359 тисяч пільговиків. В минулому році державна субвенція на пільгове перевезення становила 51,8 мільйона гривень. На 2016 рік в області розраховували майже на 58 мільйонів, але не отримали нічого. Наразі вже підготовлений проект звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо виділення з державного бюджету відповідної субвенції.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: