Обласна влада надала роз'яснення щодо пільгового проїзду учасників АТО » Новини Житомира
 
 


Обласна влада надала роз'яснення щодо пільгового проїзду учасників АТО

Автор: news_maker від 21-01-2016, 16:23, переглядів: 1 634

Обласна влада надала роз'яснення щодо пільгового проїзду учасників АТО

20 січня 2016 року, депутати постійної комісії з гуманітарних питань розглянули та підтримали проект бюджету області на 2016 рік.

В частині пільгового проїзду учасників АТО планувалося внесення змін до відповідної програми. Зміни передбачали надання учасникам АТО адресної допомоги (100 грн. на місяць) на безкоштовний проїзд з обласного бюджету та виділення додаткових коштів з місцевих бюджетів (районних та міських). У зв’язку з тим, що існує неузгодженість з певними законодавчими актами, питання щодо виділення адресної допомоги учасникам АТО у сумі 100 грн. на сьогодні знято.

На Житомирщині сьогодні 359,2 тис. громадян, які згідно чинного законодавства мають право на пільговий проїзд, з них 7 300 учасників бойових дій, інвалідів війни та членів сімей загиблих військовослужбовців, які брали участь в АТО. Для того, щоб забезпечити пільговий проїзд всіх категорій населення з місцевих бюджетів необхідно виділити кошти у сумі 182,7 млн.грн., але через обмеженість фінансового ресурсу виділити кошти в такій сумі немає можливості.

Обласна державна адміністрація неодноразово зверталася до Верховної Ради та Кабміну з проханням передбачити субвенцію, як це було в минулих роках, на забезпечення пільгового проїзду для всіх категорій громадян, які мають на це право. Робота в даному напрямку триває.

Згідно чинного законодавства, а зокрема «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», всі учасники АТО мають право на безкоштовний проїзд. З метою покращення якості та умов перевезення пасажирів на приміських та міжміських маршрутах загального користування в межах області працює гаряча лінія управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму Житомирської ОДА.

Лінія працює у робочі дні з 9.00 до 18.00. Телефон гарячої лінії: (0412) 47-46-52; (068) 150-87-16.

У зверненні просимо обов'язково вказувати назву маршруту та державний номер автобуса для прийняття відповідних заходів.

Нагадуємо, що пільгові перевезення учасників АТО та членів сімей загиблих здійснюються без обмежень. Для усіх інших пільгових категорій надається 2 пільгових місця.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: