У Житомирі депутати відмовились включити до мережі освітніх закладів ПТУ » Новини Житомира
 
 


У Житомирі депутати відмовились включити до мережі освітніх закладів ПТУ

Автор: news_maker від 25-01-2016, 13:33, переглядів: 957

У Житомирі депутати відмовились включити до мережі освітніх закладів ПТУ

Такі рекомендації надали профільні депутатські комісії, а міський голова Сергій Сухомлин зазначив, що це питання необхідно вирішувати на державному рівні. Зокрема, його обговорювали в суботу, 23 січня, на загальних зборах Асоціації міст України в Києві. В результаті було прийняте звернення до Президента України, Голови Верховної Ради та Кабінету Міністрів: "Терміново внести зміни до Закону України "Про державний бюджет України на 2016 рік", якими передбачити у статті 27, що фінансування видатків на підготовку робітничих кадрів в професійно-технічних закладах та інших навчальних закладах, розташованих у містах обласного значення, здійснюється лише у разі згоди відповідних міських рад та після передачі з державної у комунальну власність майна цих закладів, проведення всіх необхідних закладів щодо їх юридичного підпорядкування. У разі відсутності згоди місцевих рад фінансування цих видатків здійснюється з обласних бюджетів". Це звернення має бути розглянуте вже цієї середи на засіданні Кабінету Міністрів України. Депутати міської ради зголосилися скласти подібне звернення і терміново направити його керівництву держави.

Між тим, учні та співробітники ПТУ залишаються без стипендій та зарплат, заклади – без фінансування. Аби підтримати найбільш незахищених, міська рада вирішила надати разову матеріальну допомогу учням з категорії дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Як зазначила начальник управління праці та соціального захисту населення Вікторія Краснопір, розмір допомоги дорівнює соціальній стипендії і складає 961 гривню.

Нагадаємо, Законом про державний бюджет України на 2016 рік фінансування закладів професійно-технічної освіти перекладено виключно на місцеві бюджети. В Житомирі знаходиться 10 ПТУ, і на їх утримання в цьому році необхідно 75 мільйонів гривень.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: