Житомиряни зможуть безкоштовно опанувати нову популярну професію » Новини Житомира
 
 


Житомиряни зможуть безкоштовно опанувати нову популярну професію

Автор: news_maker від 30-01-2016, 20:07, переглядів: 1 921

Житомиряни зможуть безкоштовно опанувати нову популярну професію

Житомир може долучитися до освітнього проекту «Technology Nation», який реалізується Фондом BrainBasket - некомерційною організацією, яка займається розвитком IT-освіти. Проект стартує з 1 березня 2016 року в Україні і має амбітну мету - допомогти у підготовці 100 000 IT- фахівців до 2020 року. Про це йшлося на прес-конференції 29 січня 2016 року.

«Ми хочемо навчати дорослих людей, у яких вже є базова вища освіта або середня спеціальна освіта. Вікові обмеження – від 23 до 40 років. Це люди, яким потрібна профорієнтація та безкоштовна перекваліфікація в IT- індустрію через експрес програми, що є інтенсивними і насиченими, які не замінять вищу освіту та не конкурують з нею», - розповів під час зустрічі директор BrainBasket, Володимир Люлька.

Всі учбові програми запускатимуться на базі бібліотек. Місце навчання буде обладнано комп’ютерним класом. Вчити, як писати програму, будуть «волонтери-айтішники» протягом трьох місяців. Зі слів ініціатора проекту, до кінця поточного року планується відкрити більше 100 учбових центрів на базі бібліотек не тільки в обласних центрах, а й в райцентрах з населенням більш як 50 тис. та набрати більше 500 волонтерів.

За словами Володимира Люльки, проект стартував у грудні 2015 року, і вже через тиждень було зареєстровано 15 тис заявок, зараз – близько 40 тис. По Житомиру - близько 300 реєстрацій. Обов’язковим є знання англійської мови на середньому рівні. Володимир Люлька переконаний, що технічні науки мають вчитися англійською мовою, тому матеріал відеокурсів не перекладається спеціально.

Заняття проходитимуть на базі бібліотек в 22 обласних центрах України і триватимуть 3 місяці. Навчальні курси складені на основі програм технологічних вузів світу: Гарварду, МІТ і Стенфорду.

Житомиряни, які мають бажання працювати в IT-сфері, але не мають фінансової можливості, можуть безкоштовно втілити в життя задумане. Організатори запрошують для участі в проекті волонтерів (програмістів, вчителів інформатики), які хочуть навчити людей опанувати нову популярну професію.

Житомиряни зможуть безкоштовно опанувати нову популярну професію
Житомиряни зможуть безкоштовно опанувати нову популярну професію

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: