У Житомирі презентували довідник природно-заповідного фонду області » Новини Житомира
 
 


У Житомирі презентували довідник природно-заповідного фонду області

Автор: news_maker від 2-02-2016, 15:25, переглядів: 1 253

У Житомирі презентували довідник природно-заповідного фонду області

2 лютого 2016 року, об 11 год. у конференц-залі Житомирської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. О.Ольжича відбулася презентація довідника «Природно-заповідний фонд Житомирської області».

За організаційного та фінансового сприяння управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації довідник видано в кінці 2015 року, тиражем у 3000 примірників.

Довідник складено на основі експедиційних досліджень, які автори книги проводили на території об’єктів природно-заповідного фонду Житомирської області протягом 27-ми років. Розрахований він на спеціалістів у галузі охорони довкілля, науковців, викладачів та студентів, пересічних любителів природи.

«Останній раз такий довідник було видано у 1993 році. Ця книга – це велика праця і, дякуючи нашим авторам, уся інформація була зібрана та скомпонована в одне видання, що детально розкриває об’єкти природно-заповідного фонду нашої області», – сказав заступник начальника управління екології та природних ресурсів ОДА Сергій Сіренький.

Значна увага в книзі приділена ландшафтам, рослинному та тваринному світу об’єктів ПЗФ, рідкісним видам флори і фауни, занесеним до чинного видання «Червоної книги України», а також рідкісним рослинним угрупованням, занесеним до «Зеленої книги України».

Управління екології та природних ресурсів ОДА більшість примірників довідника передає бібліотекам області, для того щоб напряму у містах та районах читачі могли отримати професійно ілюстрований, змістовний навчальний матеріал. Також користуватись довідником зможуть студенти Житомирського національного агроекологічного університету, Житомирського державного технологічного університету, Житомирського державного університету ім. І. Франка та Малинського лісотехнічного коледжу, вихованці Житомирського обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді та його осередків у районах області.

У Житомирі презентували довідник природно-заповідного фонду області
У Житомирі презентували довідник природно-заповідного фонду області

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: