Житомирщина на 2 місці в реалізації інвестиційних проектів » Новини Житомира
 
 


Житомирщина на 2 місці в реалізації інвестиційних проектів

Автор: news_maker від 2-02-2016, 15:27, переглядів: 1 607

Житомирщина на 2 місці в реалізації інвестиційних проектів

У 2015 році Житомирщина реалізувала 75 інвестиційних проектів за підтримки Державного фонду регіонального розвитку. На їх втілення ДФРР спрямував 109,3 млн грн.

За кошти Фонду придбано 24 шкільні автобуси, проводилися реконструкція (технічне переоснащення) 26 котелень із встановленням твердопаливних котлів, будівництво та реконструкція 7 об’єктів водопостачання та водовідведення, 12 закладів освіти, 2 закладів культури, 3 закладів спорту, 1 полігону побутових відходів.

2У 2016 році наша область зможе реалізувати проектів ще на 109,6 млн грн – такий ліміт видатків з ДФРР доведено Житомирщині. Адже у втіленні інвестпроектів за підсумками 2015 року область посіла 2 місце в Україні, – розповів т.в.о. директора департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства ОДА Роман Щебетов під час наради щодо організації діяльності об’єднаних територіальних громад.

Нові об’єднані територіальні громади цьогоріч зможуть отримати окрему підтримку – невдовзі 1 млрд грн з державного бюджету буде розподілено між областями на їх розвиток.

Наразі об’єднані територіальні громади подали 44 проекти. Здебільшого на ремонти соціальних об’єктів, доріг комунальної власності, вуличне освітлення тощо. Лише 2 громади (Новоборівська та Народицька) подали на розгляд генеральні плани розвитку населених пунктів.

Роман Щебетов нагадав керівникам об’єднаних громад, що в основі проекту має бути сталий розвиток території.

Кошти Фонду спрямовуються на виконання інвестиційних програм і проектів, які відповідають одній із таких умов:
відповідають пріоритетам, визначеним у Державній стратегії регіонального розвитку, стратегіях розвитку регіонів та у планах заходів з їх реалізації;
впроваджуються як проекти співробітництва територіальних громад;
підтримують добровільно об’єднані територіальні громади.
Основними умовами відбору для інвестиційних програм і проектів, які передбачають будівництво, є наявність затвердженої в установленому порядку проектної документації, розробленої в діючих цінах та співфінансування з місцевих бюджетів на рівні 10 відсотків.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: