Волонтерів Житомирщини відзначили нагородами » Новини Житомира
 
 


Волонтерів Житомирщини відзначили нагородами

Автор: news_maker від 2-02-2016, 19:07, переглядів: 1 371

Волонтерів Житомирщини відзначили нагородами

Кількох наших земляків, які нині проживають за кордоном і звідти допомагають українській армії, відзначили нагородами. Вітали волонтерів в житомирській мерії. Міський голова Сергій Сухомлин вручив медалі "За відродження України" Наталії Новік з Данії. Таку ж нагороду за доньку Лесю Сахновську, яка з Нідерландів надсилає допомогу нашим військовим, отримав її батько. Медаллю Богдана Хмельницького нагороджений Назар Новік з Данії. Також цього дня від імені міської ради дякували й чотирьом житомирянам, які волонтерство вважають своїм обов’язком. Так Нагрудні знаки "Відзнака" перед містом тепер є в родині Таргонських, батька та сина (Олександра Сигизмундовича і Олександра Олександровича).

А Почесні грамоти виконкому міської ради за підтримку учасників АТО отримали волонтери Роман Москаленко, колишній десантник, та Лілія Шашкевич-Онищенко, яка з перших днів війни на Сході України допомагає пораненим військовим в житомирському шпиталі: "Що взагалі роблять волонтери в шпиталі – це, перш за все, забезпечення необхідними ліками. В основному все є, але є тендери і є ліки, які держава не закуповує. Є випадки, коли певні ліки необхідні терміново. На жаль, в державі є така проблема як тендер. А ще ми забезпечуємо самим простим, адже хлопці потрапляють часто до шпиталю з передової, не маючи інколи одягу, зубної щітки. Дуже хлопці радіють, коли приходять просто їх провідати, поспілкуватися, спитати, як у них справи".

Довготривалість війни на Сході дещо знизила активність волонтерського руху, констатував міський голова Сергій Сухомлин. Але є люди, які, не зважаючи ні на що, продовжують активно підтримувати наших бійців. І таких волонтерів, які не афішують своєї діяльності, дійсно, багато, наголосив міський голова: "Велика вам подяка за вашу роботу. Окрема подяка нашим європейським друзям. Тому що для нас не просто матеріальна допомога, це не просто обладнання для шпиталів, а це ще знак уваги та підтримки України з боку Європи. В вашій особі я хочу подякувати, насамперед, Данії, Нідерландам та іншим Європейським країнам, підтримка дуже важлива для нас".

Волонтерів Житомирщини відзначили нагородами
Волонтерів Житомирщини відзначили нагородами
Волонтерів Житомирщини відзначили нагородами

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: