З боржниками за послуги ЖКГ укладатимуть договори на реструктуризацію боргу » Новини Житомира
 
 


З боржниками за послуги ЖКГ укладатимуть договори на реструктуризацію боргу

Автор: news_maker від 4-02-2016, 15:59, переглядів: 1 178

З боржниками за послуги ЖКГ укладатимуть договори на реструктуризацію боргу

4 лютого, під час наради за участю голови облдержадміністрації Сергія Машковського та його першого заступника Геннадія Дмитренка обговорили одну із болючих проблем всіх комунальних підприємств області – платіжну дисципліну споживачів житлово-комунальних послуг.

Через заборгованість за житлово-комунальні послуги підприємства не можуть своєчасно спрямовувати кошти на розвиток, що безпосередньо впливає на якість послуг.

На початок 2016 року борг населення області за послуги ЖКГ становить 145,9 млн грн (без урахування боргів за спожиту електричну енергію – 38,6 млн грн та переплати за природний газ у сумі 320,3 млн грн, завдяки субсидіям). Тому першочерговим є укладання зі споживачами-боржниками договорів на реструктуризацію існуючої заборгованості.

Протягом 2015 року з населенням укладено лише 477 договорів на суму 1 млн грн. Найкращий показник у міста Коростеня – 127 договорів на суму 312 тис. грн.

«Це наша спільна відповідальність – забезпечити сплату за житлово-комунальні послуги. З боржниками має працювати виконавча служба, яка на даний момент працює не на 100%», – зазначив Сергій Машковський.

За 2015 рік виконавча служба стягнула 8,5 млн грн боргу з 72 млн грн, що становить 12,5%.

Голова Житомирської ОДА планує провести нараду, на якій більш детально обговорять шляхи вирішення цієї проблеми в області. «Ми повинні всі об’єднати наші зусилля і відпрацювати механізм, щоб заборгованість в області зменшувалась і жителі Житомирщини якісно отримували свої послуги», – підкреслив керівник області.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: