У Житомирі поліція затримала таксиста, якому жертва шахраїв віддала гроші за порятунок сина » Новини Житомира
 
 


У Житомирі поліція затримала таксиста, якому жертва шахраїв віддала гроші за порятунок сина

Автор: news_maker від 5-02-2016, 17:56, переглядів: 1 390

У Житомирі поліція затримала таксиста, якому жертва шахраїв віддала гроші за порятунок сина

Літня житомирянка повірила незнайомцеві, який по телефону назвався поліцейським і вимагав 10 тисяч гривень за звільнення її сина від кримінальної відповідальності. Наявну у неї тисячу гривень потерпіла передала таксисту. Чоловік каже, що просто виконував отримане від клієнта замовлення, нічого не знаючи про аферу, знаряддям якої став. Усі обставини та причетних до події осіб з’ясовує слідство.
Підозрілий дзвінок домашнього телефону у будинку 75-річної житомирянки пролунав близько 4 години ранку. Спочатку жінка почула нібито голос невістки, яка відчайдушно вигукнула про те, що її чоловік потрапив у халепу і затриманий поліцейськими. Після того зв'язок обірвався. Буквально за кілька хвилин телефон задзвонив знову.

– Телефонував чоловік, який сказав, що мій син побився з народним депутатом і розбив його дорогу мобілку. Тепер доведеться нести кримінальну відповідальність, - розповідає Ганна Євдокимівна. – На мій зойк незнайомець запевнив, що може допомогти звільнити сина від тюрми і взагалі від подібних неприємностей. Для цього потрібно якнайшвидше відшкодувати збитки депутатові, сплативши за його мобільник 10 тисяч гривень. У мене таких грошей не було. Була лише тисяча гривень і ще кілька – на похорон родича. Зібрати всю суму незнайомець наказав до кінця тижня.
За словами пенсіонерки, незнайомий «помічник» не поспішав переривати розмову і просив її не класти слухавку, аж поки не сповістив, що біля воріт домоволодіння жінку вже чекає автомобіль таксі, водієві якого вона повинна передати гроші.
Тим часом чоловік Ганни Євдокимівни вийшов з будинку, аби зателефонувати синові. За кілька спроб чоловік таки добився відповіді, з якої зрозумів, що з чоловіком усе нормально, він спить у себе вдома. Коли ж прийшов сказати про це дружині, та вже передала тисячу гривень таксистові. Пенсіонерам нічого не залишилося, як терміново викликати поліцію.
Поки слідчо-оперативна група з’ясовувала обставини, таксист повернувся до домоволодіння заявників, де його і було затримано.
Правоохоронцям водій таксі пояснив, що лише виконував побажання замовника: під’їхати за конкретною адресою і забрати гроші у жінки, з яких оплатити надані ним послуги, а решту – перерахувати на рахунок продиктованого номеру мобільного телефону. Як тільки чоловік справився із завданням, йому знову зателефонував той самий замовник з проханням повернутися на ту ж адресу для отримання більшої суми.

Відомості про подію були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.190 (Шахрайство) ККУ. У рамках розпочатого кримінального провадження поліцейські встановлюють осіб, причетних до шахрайства. Водночас вкотре закликають громадян не довіряти незнайомцям, які телефоном вимагають гроші за нібито порятунок вашої рідної людини.
Дослухатися до цього слід і водіям служб таксі, які часто-густо стають, фактично, знаряддям учинення злочину, беручись виконувати підозрілі й сумнівні замовлення. Тож правоохоронці радять таксистам виявляти пильність у ситуаціях, пов’язаних із передачею грошових коштів третім особам, а ще спілкуватися із тими, хто віддає значні суми, і залишати їм власні координати.

У Житомирі поліція затримала таксиста, якому жертва шахраїв віддала гроші за порятунок сина

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: