У Житомирі обговорювали питання проведення акції "Зробимо Україну чистою разом!" » Новини Житомира
 
 


У Житомирі обговорювали питання проведення акції "Зробимо Україну чистою разом!"

Автор: news_maker від 8-02-2016, 19:39, переглядів: 1 358

У Житомирі обговорювали питання проведення акції "Зробимо Україну чистою разом!"

Об'єднати зусилля громади заради чистоти в місті чи селищі ставлять за мету організатори Всеукраїнської екологічної акції "Зробимо Україну чистою разом!". Як це зробити, зокрема, на Житомирщині обмірковували учасники круглого столу, який зібрав в Житомирі представників міського управління з благоустрою, обласного управління з екології та природних ресурсів, кількох громадських організацій, приватних підприємців. Проведення масштабного прибирання в Україні призначене на 23 квітня, і на сьогодні вже визначені основні місця робіт в обласному центрі, каже регіональний координатор акції Артур Малиновський: "Центральна локація – це Замкова гора. Потім визначені ще такі місця: Соколовський кар'єр на Крошні, парк Шодуара за мостом, території поблизу Монументу Слави, Богунський міст, Гідропарк, можливо прибиратимемо берег річки Кам'янка, Богунські озера, кар'єр на Смолянці. А ще Смолянський майдан, там розташована справжнє сміттєзвалище, яке потрібно прибрати".

Мета акції не лише прибрати засмічені території, а й, насамперед, виховати відповідне ставлення людей до довкілля, залучити якомога більше українців до санітарного очищення і тим самим привчати суспільство не смітити. Активними учасниками акції мають стати школярі, каже голова секретаріату Всеукраїнської акції "Зробимо Україну чистою разом!" Олег Шкода: "Ми хочемо долучити до акції школярів, вихованців МАН, еколого-натуралістичних центрів, закладів позашкільної освіти, туристичних гуртків – щоб це було масово. І вже в цьому році наша організація планує проводити для школярів різні тренінги, лекції, екошколи з питань збереження чистоти на Землі".

Під час круглого столу заступник керівника "Інспекція з благоустрою" Житомира Наталя Павлюк виступила з пропозицією – не чекати квітня місяця, а вже в лютому почати прибирання з очистки стовпів: "Інспекція з благоустрою" дасть транспорт, дасть пакети, приладдя, а саме скребки, відра. Давайте залучимо ініціативну молодь і зробимо цю акцію буквально на наступному тижні".

Питання проведення постійних санітарних рейдів та проведення загальноукраїнської акції наразі опрацьовуються. Проте вже зараз активісти звертаються до державних структур в районах та до приватних підприємців з проханням – допомогти під час масштабної акції транспортом та інвентарем. А жителів Житомирщини закликають вийти 23 квітня на велике прибирання свого населеного пункту, аби разом зробити Україну чистою.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: