На Житомирщині борються з африканською чумою свиней » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині борються з африканською чумою свиней

Автор: news_maker від 11-02-2016, 18:10, переглядів: 1 152

На Житомирщині борються з африканською чумою свиней

На черговому засіданні в Житомирському обласному управлінні лісового та мисливського господарства лісівники разом з представниками управління ветеринарної медицини та користувачами мисливських угідь обговорили ситуацію, яка склалася в області в зв’язку черговим спалахом африканської чуми свиней. Загиблих тварин виявили на початку цього тижня в Радомишльському районі, лабораторні дослідження підтвердили наявність цього захворювання.

Для недопущення розповсюдження хвороби в на інші території з липня минулого року по лютий нинішнього в ході проведення депопуляції відстріляно понад 1300 голів дикого кабана. Разом з тим, враховуючи особливості поведінки дикого кабана (це надзвичайно обережна, переважно нічна тварина), добування його потребує багато часу, значних фізичних зусиль та фінансових затрат.

Управління рекомендує до проведення відстрілу залучати виключно осіб, уповноважених на охорону мисливських угідь (єгерська служба, лісова охорона, мисливствознавці) та представників ветеринарної медицини. Аби не допустити масової та хаотичної міграції кабана – мінімізувати проведення облав, пише прес-служба обласного управління лісового та мисливського господарства.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: