Триває розслідування крадіжки понад 23 млн. грн з бронетанкового заводу » Новини Житомира
 
 


Триває розслідування крадіжки понад 23 млн. грн з бронетанкового заводу

Автор: news_maker від 23-02-2016, 11:53, переглядів: 995

Триває розслідування крадіжки понад 23 млн. грн з бронетанкового заводу

Триває досудове розслідування розкрадання понад 23 млн гривень, призначених для ремонту та переоснащення бронетехніки Збройних сил України. 22 лютого розпочато кримінальне провадження за фактом фіктивного підприємництва, що дозволило вивести з державного бюджету через тіньові схеми до 6 млн гривень.
Працівники Управління захисту економіки в Житомирській області ДЗЕ Національної поліції України у результаті проведених оперативно-розшукових заходів встановили механізми виводу коштів з легального в тіньовий обіг з їх подальшою конвертацією в готівку.
Як повідомив керівник підрозділу Дмитро Тишлек, кошти з державного підприємства бронетанкового заводу через посередника перераховувались на рахунки щонайменше 6 фіктивних суб’єктів підприємництва.
Два з них були зареєстровані 22-х та 23-річними жителями м. Луганська, які діяли з метою отримання грошової вигоди без ведення будь-якої господарської діяльності.
У результаті ними заподіяно збитку підприємству на загальну суму 5,8 млн. грн., а також сформовано кредиторську заборгованість заводу на суму 4,8 млн. грн.
За вказаними фактами розпочато кримінальне провадження за ч. 5 ст. 27 (Види співучасників) ч. 2 ст. 205 (Фіктивне підприємництво) Кримінального кодексу України.
Досудове розслідування проводить військова прокуратура Західного регіону України.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: