Міністр України відвідав Житомирщину » Новини Житомира
 
 


Міністр України відвідав Житомирщину

Автор: news_maker від 24-02-2016, 09:58, переглядів: 1 180

Міністр України відвідав Житомирщину

У рамках робочої поїздки Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко 23 лютого побував у Брусилівському районі Житомирської області.

Разом із першим заступником голови облдержадміністрації Геннадієм Дмитренком та начальником управління агропромислового розвитку ОДА Русланом Кирилюком урядовець відвідав ТОВ «Брусвяна» та поля озимої пшениці ТОВ «Агрофірма Брусилів».

Основний напрям роботи підприємства «Брусвяна» – вирощування саджанців плодово-ягідних культур високої якості для подальшої реалізації та виробництва ягід у свіжому вигляді. Олексій Павленко оглянув територію, на якій вирощують посадковий матеріал: саджанці малини, чорниці високорослої, чорної смородини, порічки, агрусу, обліпихи та інших культур.

Керівник компанії Ліліана Дмитрієва зазначила, що продукція розповсюджується не тільки по Україні, але й експортується до Грузії, Білорусії, Казахстану, Вірменії, Молдови. Особливим попитом користується штучно виведена ягода – голубика.
Підприємство також є організатором Ягідного фестивалю «Брусвяна-Україна», який вже вчетверте проводитиметься у липні у с. Костівці Брусилівського району.

Під час перевірки поля озимої пшениці підприємства «Агрофірма Брусилів» Міністр зауважив, що в області динаміка сходу зернових культур позитивна. Є достатня кількість техніки, палива, добрив для початку посівних робіт. Спілкуючись з виконавчим директором компанії, Олексій Павленко зупинився на основних проблемах, що хвилюють аграрії найбільше.

«Перше – це питання курсової та фінансової стабільності. Є переживання, як буде впроваджена нова система ПДВ, особливо як вона запрацює. Проте є гарна новина для аграрних компаній: в кінці минулого року нам вдалось підписати з Європейським Інвестбанком попередній меморандум на 400 млн євро або ж на більше 10 млрд грн «довгих» грошей. Після того, як Верховна Рада ратифікує цю угоду, ми розпочнемо кредитування, насамперед підприємств рослинництва, маслопереробки та аквакультур», – зазначив Міністр.

Крім цього урядовець наголосив на тому, що в цьому році вже залучено 2 млрд грн прямих закордонних інвестицій. Успішно себе зарекомендував державний проект відшкодування банківських відсотків – 300 млн грн компенсовано підприємствам малого та середнього бізнесу у регіонах протягом 2015 року.

Також Олексій Павленко зустрівся із виробниками сільськогосподарської продукції Житомирщини. Підвищена ставка оподаткування, співпраця зі страховими компаніями, відсутність дотацій та ринків збуту, збільшення орендної плати, санітарно-епізоотична ситуація, високий імпорт плодово-ягідної продукції – ті найболючіші питання, які обговорили керівники агрокомпаній з Міністром аграрної політики та продовольства України.

«Я дякую кожному з вас, тому що ви тут, на місці, проходите своє «аграрне АТО». І розумію, як вам важко. Вдячний за минулий непростий рік. Цей рік теж не буде легким. Проте він буде більш стабільним і прогнозованим – це те, що я вам можу обіцяти», – резюмував Олексій Павленко.

На завершення перший заступник голови ОДА Геннадій Дмитренко подякував Міністру та всім учасникам зустрічі за активність і відвертість. Та запросив керівників компаній до подальшої співпраці у спільному вирішенні їхніх проблем.

Міністр України відвідав Житомирщину
Міністр України відвідав Житомирщину
Міністр України відвідав Житомирщину
Міністр України відвідав Житомирщину
Міністр України відвідав Житомирщину
Міністр України відвідав Житомирщину
Міністр України відвідав Житомирщину

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: