В закладах освіти 8 районів Житомирщини можуть припинити газопостачання » Новини Житомира
 
 


В закладах освіти 8 районів Житомирщини можуть припинити газопостачання

Автор: news_maker від 26-02-2016, 16:06, переглядів: 1 604

В закладах освіти 8 районів Житомирщини можуть припинити газопостачання

Прес-служба ПАТ "Житомиргаз" інформує, що заборгованість бюджетних установ сягнула 11 мільйонів гривень і наголошує, що фактично бюджетні установи здійснюють несанкціонований відбір газу з газорозподільної системи. Тому "Житомиргаз" не має законних підстав продовжувати розподіл природного газу боржникам і зобов’язаний припинити їм газопостачання.

За новим законодавством, що діє з 27 листопада 2015 року (зокрема, Кодексу газорозподільних систем і Правил постачання природного газу), за всіма споживачами закріплене право вільного вибору постачальника газу. Бюджетні організації також отримали право купувати газ у будь-якої газопостачальної компанії на рівні з іншими суб’єктами господарської діяльності, пояснює фахівець із зв’язків з громадськістю Олена Мічуріна: "Для законного оформлення взаємовідносин з постачальниками газу бюджетні установи повинні пройти процедуру укладання відповідних договорів, замовити обсяги газу і здійснити передоплату. Адже якщо ці умови не виконуються, відбір газу вважається несанкціонованим. ПАТ "Житомиргаз" інформувало місцеві адміністрації щодо змін у взаємовідносинах споживачів і газорозподільної та газопостачальної компаній. Втім не всі керівники бюджетних установ та організацій звернули на це належну увагу і заздалегідь не потурбувалися про виконання вимог закону". Як наслідок, в найближчі дні газопостачання буде припинене до закладів освіти Андрушівського, Бердичівського, Баранівського, Брусилівського, Житомирського, Любарського, Народицького, Овруцького районів, які заборгували найбільше.

Також у повідомленні "Житомиргазу" міститься нагадування, що відповідальність за часткове або повне припинення газопостачання, що сталося внаслідок несвоєчасного проведення розрахунків за спожитий природний газ, зумовленого недостатнім виділенням коштів для забезпечення природним газом споживачів, що фінансуються з відповідних бюджетів, несуть місцеві держадміністрації (відповідного до постанови Кабміну від 27.12.2001 №1729 "Про порядок забезпечення галузей національної економіки та населення природним газом").

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: