У Житомирі хочуть встановити пам’ятний знак, приурочений до сотої річниці геноциду вірмен » Новини Житомира
 
 


У Житомирі хочуть встановити пам’ятний знак, приурочений до сотої річниці геноциду вірмен

Автор: news_maker від 1-03-2016, 17:27, переглядів: 1 027

У Житомирі хочуть встановити пам’ятний знак, приурочений до сотої річниці геноциду вірмен

У Житомирі проведуть громадські слухання та інформаційну камнанію про трагедію вірменського народу, масове знищення та депортації, названих багатьма народами геноцидом вірмен за часів Османської імперії. Про це йшлося 1 березня, під час засідання виконкому на розгляді питання про встановлення на площі Польовій, 8 пам’ятника, присвяченого 100-й річниці геноциду вірмен.

Релігійна громада «Вірменська Апостольська Церква у м. Житомирі» звернулася до міської ради з метою отримати дозвіл на встановлення пам'ятника до 100-річчя трагедії вірменського народу.

Врахувати думку житомирян та провести громадські слухання, долучити істориків та студентів запропонували члени виконкому.

«Люди мають пройнятися трагедією. Не слід ділити житомирян на общини: всі житомиряни-громадяни України. Тому питання встановлення цього пам’ятника - це не питання вірменської общини, а питання нашого менталітету та свідомості», - зауважив міський голова Сергій Сухомлин.

«Українські та вірменські народи об’єднує не тільки велика любов до волі, але й спільне горе. Та є багато речей, які, на жаль, залежать від політики. Вірмени, які проживають в Україні, завжди схиляють голови перед пам’ятником голодомору в Україні. Народи, які це пережили, мають з розумінням розділяти спільну біль. Вірменія офіційно не визнала голодомор геноцидом українського народу. Офіційно й Україна не визнала факт геноциду вірмен», - зазначили представники вірменської громади Ваге Петросян і Саргіс Мартиросян.

Бути мудрішими за політиків закликав Сергій Сухомлин та наголосив на необхідності донесення інформації до житомирян.

За пропозицією членів виконкому, буде проведено інформаційну кампанію до наступного засідання виконавчого комітету, на якому розглянуть питання щодо пам’ятника, встановлення якого хочуть приурочити до 24 квітня - європейського Дня пам’яті жертв геноциду вірмен.

У четвер, 3 березня 2016 року о 15.00 год. у Палаці культури (вул.1 Травня, 12/5) відбудеться показ фільму про трагедію вірменського народу, о по закінченню – о 16.00 год. громадські слухання.

Довідково:
Європейський парламент оголосив 24 квітня європейським Днем пам'яті жертв геноциду вірмен в Османській імперії в 1915 році. Геноцидом вірмен вважають фізичне знищення та депортації вірменського народу на території, яка була під контролем Османської імперії. Відомо, що факт Геноциду вірмен в Османській імперії 1915р. (Armenian Genocide) визнаний багатьма державами. Проте Туреччина заперечує масове вбивство вірменського населення Османської імперії під час Першої світової війни.

У Житомирі хочуть встановити пам’ятний знак, приурочений до сотої річниці геноциду вірмен
У Житомирі хочуть встановити пам’ятний знак, приурочений до сотої річниці геноциду вірмен

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: