Підприємці області мають можливість шукати захист своїх прав в Раді бізнес-омбудсмена » Новини Житомира
 
 


Підприємці області мають можливість шукати захист своїх прав в Раді бізнес-омбудсмена

Автор: news_maker від 2-03-2016, 16:06, переглядів: 1 237

Підприємці області мають можливість шукати захист своїх прав в Раді бізнес-омбудсмена

Це консультативно-дорадчий орган українського Кабміну, який не залежить ані від уряду, ані від Президента. На цьому наголосив бізнес-омбудсмен України Альгірдас Шемета під час зустрічі із представниками малого та середнього бізнесу Житомирщини: "Рада бізнес-омбудсмена повністю фінансується міжнародними донорами – 11 країн-членів Європейського банку реконструкції та розвитку надали свої донорські кошти на фінансування нашого інституту. Керує проектом ЄБРР. Ми хоча і є консультативно-дорадчим органом при уряді, але ми є повністю незалежні в прийнятті своїх рішень – і це дуже важливо в нашій роботі".

Основна функція Ради бізнес-омбудсмена – розгляд скарг від українського бізнесу та вирішення спірних питань. Це своєрідний арбітр між державними органами влади та підприємництвом. На сьогодні прямий фінансовий ефект від діяльності цього консультативно-дорадчого органу сягає 3 мільярдів гривень. Аби скаргу прийняли до розгляду, вона має відповідати певним критеріям: "В першу чергу, ми не розглядаємо скарги якщо приватний бізнес скаржиться на приватний бізнес, тобто якщо це є комерційна суперечка. Ми також не розглядаємо скарги, якщо скаржник має судові розгляди по цій справі. Крім того, перш ніж подати до нас скаргу, представник бізнесу має пройти хоча б одну адміністративну процедуру по цій справі, якщо така мождива".

За статистикою, основними об’єктами, на які жаліються підприємці, є фіскальні служби, (податкова та митниця) – частка скарг на них складає 45% від загалу. На другому місці стоять силові структури (поліція, прокуратура, СБУ) – 13% всіх скарг. До п’ятірки, на яку найбільше надходить скарг, входять контролюючі органи (різні інспекції), органи місцевого самоврядування та органи юстиції. Житомирщина за менш ніж рік роботи Ради бізнес-омбудсмена надіслала 10 скарг, проте після візиту представників цієї Ради останні очікують збільшення звернень. До речі, Житомирщина – це вже 10 регіон, де побували представники Ради, які особисто поспілкувалися із бізнесменами, вивчаючи їхню проблематику. Як поскаржитися на кривдників, а також звіти по вирішенню спірних питань – все це можна знайти на сайті Ради бізнес-омбудсмена.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: