У Житомирі впроваджуватиметься проект з підвищення енергоефективності місцевої інфраструктури » Новини Житомира
 
 


У Житомирі впроваджуватиметься проект з підвищення енергоефективності місцевої інфраструктури

Автор: news_maker від 15-03-2016, 14:37, переглядів: 1 211

У Житомирі впроваджуватиметься проект з підвищення енергоефективності місцевої інфраструктури

За фінансової підтримки Уряду Швейцарії у Житомирі впроваджуватиметься проект з підвищення енергоефективності місцевої інфраструктури. 15 березня 2016 року відбулася перша зустріч представників Наглядового комітету «Проект з енергоефективності у м. Житомирі» за участі фахівців виконавчого комітету міської ради та КП «Житомиртеплокомуненерго», представників Державного секретаріату Щвейцарії з економічних питань, Швейцарського бюро співробітництва в Україні.

«Для Житомира проект важливий з багатьох аспектів: це і покращення якості життя житомирян, економічний ефект, який буде досягнуто в результаті реалізації проекту, і, що важливо, підтримка України та українських муніципалітетів в складний для країни час»,- відмітив міський голова Сергій Сухомлин.

Учасники зустрічі обговорили питання щодо початку впровадження даного проекту. Зокрема, відбулося ознайомлення зі змістами статутів Наглядового комітету та Групи управління проекту, представлення результатів та обговорення оцінки початкової фази проекту у Житомирі. Зазначалося, що у 2019 році у Житомирі планується впровадити Європейську Енергетичну Відзнаку - комплексну систему енергоменеджменту міста.

«Згідно результатів аналізу початкової оцінки, виконаної в рамках процедур Європейської Енергетичної Відзнаки, загальна оцінка існуючого стану речей для Житомира в процентному співвідношенні – 35% з можливих ста», - зазначив консультант Олександр Люхінсер.

Як повідомили в департаменті економічного розвитку міської ради, в рамках даного проекту у Житомирі планується упродовж 2016-2018 років провести заміну 6,6 км теплових мереж, здійснити реконструкцію та капітальний ремонт котелень, в тому числі з встановленням твердопаливних котлів на біомасі, влаштувати 138 індивідуальних теплових пунктів у багатоквартирних житлових будинках , встановити на РК-10 установку для комбінованого виробництва теплової та електричної енергії.

Окрім цього, у 2016 році у Житомирі плануються провести енергоефективну реновацію 5-ти дошкільних навчальних закладів: замінити вікна, вхідні двері на енергоефективні, утеплити стіни, дахи, фундаменти, влаштувати системи автоматичного регулювання подачі теплоносія .

Вартість згаданих енергоефективних заходів становить становить 15,56 млн швейцарських франків, з яких 12,31 млн швейцарських франків – це кошти безповоротної фінансової допомоги Уряду Швейцарії.

У Житомирі планується впровадити Європейську систему Енергетичну Відзнаку – систему управління для керування та контролю енергетичної політики місцевої громади. Місту Житомиру та КП «Житомиртеплокомуненерго» Житомирської міської ради буде надана технічна підтримка в розбудові управлінського потенціалу з питань впровадження місцевої стратегії сталого енергетичного розвитку.

В результаті проведення реконструкції та розвитку системи централізованого теплопостачання міста Житомира, а також енергоефективної реновації об’єктів бюджетної сфери очікується досягти скорочення споживання комунальним підприємством природного газу на 10,2 млн м³ /рік, електроенергії 1178,0 МВт год/ рік, а також теплової енергії дошкільними навчальними акладами на 1003,2 МВ год/рік. Скорочення викидів СО 2 оцінюється в 12, 1 тис тон в рік.

У Житомирі впроваджуватиметься проект з підвищення енергоефективності місцевої інфраструктури
У Житомирі впроваджуватиметься проект з підвищення енергоефективності місцевої інфраструктури
У Житомирі впроваджуватиметься проект з підвищення енергоефективності місцевої інфраструктури

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: