Житомирщина вдосконалює освітню мережу » Новини Житомира
 
 


Житомирщина вдосконалює освітню мережу

Автор: news_maker від 16-03-2016, 09:56, переглядів: 1 105

Житомирщина вдосконалює освітню мережу

Мережа загальної середньої освіти є найбільшою, але вона потребує вдосконалення та оптимізації. Зокрема, в минулому році оптимізована 61 школа – 41 закрита, 20 реорганізовано в заклад іншого ступеня.

Про це повідомив сьогодні на розширеній нараді під керівництвом голови ОДА начальник управління освіти облдержадміністрації Вадим Калінін.
Зараз в області нараховується 120 малокомплектних шкіл, де навчається до 40 учнів у кожній.

Управлінням освіти і науки ОДА спільно з місцевими органами влади розроблено обласний план оптимізації мережі загальноосвітніх навчальних закладів. До 1 вересня 2016 року планується оптимізувати 64 навчальних закладів. Економія коштів складатиме близько 10,8 млн грн.

Оптимізація – це перш за все шлях до надання якісних освітніх послуг.

Забезпеченню якісних послуг у сільській місцевості сприятиме розвиток мережі опорних шкіл. Місцевими органами влади прийнято попередні рішення про реорганізацію навчальних закладів, що увійдуть до опорної школи як філії.

У березні 2016 року оголошено проведення конкурсу на кращий проект опорної школи. Опорний заклад матиме не менше трьох філій (шкіл з наповнюваністю до 100 дітей) та сучасну матеріально-технічну базу.

У 2015 році Житомирській області надано кошти освітньої субвенції для придбання шкільних автобусів у розмірі 30 млн грн, для придбання підручників – 2 млн 442,2 тис. грн, та для оснащення сучасним обладнанням кабінетів опорних закладів – 8 млн 968,3 тис. грн.
Підвіз учнів сьогодні здійснюють 214 шкільних автобусів, з них 24 – було придбано у 2015 році.

Вживаються заходи щодо організаційно-методичного забезпечення впровадження інклюзивного навчання дітей з особливими освітніми потребами. Інклюзивним навчанням охоплено 206 дітей.

Житомирщина вдосконалює освітню мережу
Житомирщина вдосконалює освітню мережу

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: