У Житомирі відкрилася персональна виставка медсестри-вишивальниці » Новини Житомира
 
 


У Житомирі відкрилася персональна виставка медсестри-вишивальниці

Автор: news_maker від 16-03-2016, 17:59, переглядів: 1 499

У Житомирі відкрилася персональна виставка медсестри-вишивальниці

В Житомирській обласній науковій медичній бібліотеці відбулась презентація виставки авторської української вишиванки.

Автором представленої колекції є заслужений майстер народної творчості України Ніна Бондар. В експозиції представлено 19 стильних жіночих та чоловічих сорочок. Орнамент кожної з них унікальний і демонструє різні техніки вишивання на лляному полотні. А всього в доробку майстрині біля 500 чоловічих, жіночих і дитячих вишитих сорочок.

Це вже третя персональна виставка майстрині. Ії вироби експонуються також на міжнародних, всеукраїнських, обласних, міських виставках традиційного народного та сучасного декоративно-прикладного мистецтва.

Виставка працюватиме до кінця березня. Запрошуємо відвідати експозицію і переконатися в тому, що вишиванка від Ніни Володимирівни Бондар – це не тільки елемент українського національного одягу, а й сучасний модний бренд.

Довідково. Ніна Бондар народилася в селі Будичани Чуднівського району Житомирської області. За словами майстрині, ще з дитинства мама вчила її вишивати на полотні, а технікою вишивки вона досконало оволоділа, навчаючись у Решетилівському училищі на Полтавщині. Працювала вишивальницею на фабриці в місті Переяславі –Хмельницькому. Більше 10 років проживала в сибірському місті Юрга. Останні 16 років Ніна Володимирівна мешкає в Житомирі і працює в обласному Центрі крові молодшою медичною сестрою. Вона – Почесний донор України.
У Житомирі відкрилася персональна виставка медсестри-вишивальниці

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: