В ОДА вирішили провести модернізацію та впорядкування мережі ПТУ області » Новини Житомира
 
 


В ОДА вирішили провести модернізацію та впорядкування мережі ПТУ області

Автор: news_maker від 23-03-2016, 10:27, переглядів: 1 202

В ОДА вирішили провести модернізацію та впорядкування мережі ПТУ області

22 березня, у Житомирській ОДА відбулося засідання територіальної тристоронньої соціально-економічної ради під керівництвом голови об’єднання організацій роботодавців області Сергія Бутенка.

На засіданні були присутні перший заступник голови обласної ради Володимир Ширма, заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута, члени територіальної тристоронньої соціально-економічної ради, керівники обласних організацій та установ.

Серед основних питань – стан підготовки робітничих кадрів для підприємств області та питання про професійно-технічні навчальні заклади.

Сьогодні в області існує проблема попиту робітничих кадрів. Станом на 1 січня 2016 року в області навчається 9 тис. 100 учнів.

Управління освіти та науки Житомирської ОДА щороку проводить аналіз даних служби зайнятості та створює робочу групу, яка розглядає навчальні заклади та надає пропозиції до державного замовлення.

Також управлянням проводиться й аналіз працевлаштування. На Житомирщині, за даними обласного управління праці, зареєстровано 21 тис. 038 безробітних. У 2014 році зареєструвалися як безробітні 880 випускників ПТНЗ, а у 2015 – 319.

Надлишок робочої сили пов’язаний із прийомом на роботу без офіційного оформлення.

За результатами засідання члени територіальної тристоронньої соціально-економічної ради вирішили провести модернізацію та впорядкування мережі професійно-технічних навчальних закладів області шляхом їх укрупнення та формувати державне замовлення на підготовку кадрів відповідно до потреб ринку праці.

В ОДА вирішили провести модернізацію та впорядкування мережі ПТУ області

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: