Оперативники затримали злодія, який вимагав у житомирянина викуп за викрадену автівку » Новини Житомира
 
 


Оперативники затримали злодія, який вимагав у житомирянина викуп за викрадену автівку

Автор: news_maker від 28-03-2016, 10:18, переглядів: 895

Оперативники затримали злодія, який вимагав у житомирянина викуп за викрадену автівку

Поліцейські затримали зловмисника та його спільників просто на місті зустрічі із господарем викраденого автомобіля. Усі обставини з’ясовуються у ході досудового розслідування.
Місяць тому до Житомирського відділу поліції звернулись двоє жителів обласного центру із заявами про викрадення автомобіля та інструментів. 36-річний заявник розповів, що залишив свою «Шкоду» у гаражі знайомого, де той займався її ремонтом. Саме власник майстерні і виявив, що вночі звідти зник транспортний засіб та його інструменти.
На місці події працівники слідчо-оперативної групи з’ясували, що зловмисник потрапив всередину, пошкодивши навісні замки на воротах гаража. Експерти вилучили низку речових доказів.
Відомості про подію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) та ч.3 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Поліцейські розпочали низку заходів для розшуку та затримання осіб, причетних до злодіяння.
А за деякий час до правоохоронців звернувся власник викраденої іномарки та розповів, що до нього зателефонував незнайомець і запропонував повернути йому транспортний засіб за винагороду у 2000 доларів США.
Поліцейські розпочали спеціальні заходи для викриття зловмисників. Працівники кримінального блоку поліції допомагали чоловікові вести переговори. Зрештою, вдалося досягти домовленості про зустріч на околиці м. Житомира та обмін замовлених грошових коштів на «Шкоду».
Все відбулось пізно увечері 24 березня. Вимагач був не один. Втім, його та ще двох чоловіків оперативники швидко затримали. Автомобіль повернули власникові.

- Один із затриманих виявився 39-річним раніше судимим за майнові злочини місцевим жителем. Попередньо встановлено, що він міг достеменно знати про здійснення ремонту автомобіля заявника у гаражі, - розповідає начальник Житомирського ВП ГУНП Михайло Сорока.
Двоє інших затриманих чоловіків теж мають кримінальне минуле. Вони пояснюють, що погодились супроводжувати товариша на зустріч за його проханням.
Нині у рамках розпочатих кримінальних проваджень з’ясовується участь кожного з чоловіків у вчиненні правопорушень.
За законом, автовикрадачу може загрожувати позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: