У Бердичеві правоохоронці викрили шахрая, який видавав себе за волонтера » Новини Житомира
 
 


У Бердичеві правоохоронці викрили шахрая, який видавав себе за волонтера

Автор: news_maker від 6-04-2016, 17:11, переглядів: 944

У Бердичеві правоохоронці викрили шахрая, який видавав себе за волонтера

Поліцейські викрили 30-річного бердичівлянина у псевдоволонтерстві. Більш ніж за півтора року під виглядом збору грошей для потреб учасників антитерористичної операції чоловікові вдалося привласнити понад 25 тисяч гривень. Триває досудове розслідування.
До Бердичівського відділу поліції звернулось одразу шестеро громадян із заявами про шахрайство. Заявники скаржилися на чоловіка, який у період з квітня 2014 року по жовтень 2015 року збирав гроші для бійців АТО.
Історії були різними: люди надавали гроші не тільки для лікування військовослужбовців у Житомирському госпіталі та психіатричній лікарні, а й навіть на допомогу працівникам поліції, які, за словами псевдоволонтера, на сході нашої держави потребували матеріальної підтримки та теплих речей. Відтак отримані суми сягали від 800 до 13600 гривень. Лише згодом благодійники запідозрили, що їх гроші опиняються у кишені «волонтера».
Відомості за даними фактами були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.
– Правоохоронцям знадобилося трохи більше місяця, щоб встановити причетність 30-річного чоловіка до протиправних дій. За цей час поліцейськими було проведено кропітку слідчу роботу: перевірено рух коштів на рахунки військового госпіталю та психіатричної лікарні, встановлено та допитано громадян, які надавали гроші. Отримані відомості однозначно вказували на шахрайство, – прокоментував начальник Бердичівського відділу поліції Роман Зайцев.
За чинним законодавством чоловікові загрожує покарання від штрафу до позбавлення волі на строк до 3 років.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: