МОЗ хоче створити пілотний госпітальний округ на Житомирщині » Новини Житомира
 
 


МОЗ хоче створити пілотний госпітальний округ на Житомирщині

Автор: news_maker від 6-04-2016, 17:53, переглядів: 1 785

МОЗ хоче створити пілотний госпітальний округ на Житомирщині

Створити першу модель госпітального округу на базі Коростенського району Житомирської області запропонував заступник Міністра охорони здоров’я Віктор Шафранський під час зустрічі в Коростені з активом Житомирської області. На заході присутні також головні лікарі закладів охорони здоров’я північних районів регіону. Зустрічі передувало відвідування сільських фельдшерсько-акушерських пунктів, амбулаторій, які на виконання завдань з децентралізації мають стати основою для первинного рівня медицини на території об’єднаних громад, а також міської та районної лікарень Коростеня, лікарні швидкої допомоги, інформує прес-центр ініціативи "Децентралізація влади". Учасники наради обговорили можливість створення пілотного госпітального округу на базі Коростенського району Житомирської області у складі міста Коростень, Коростенського, Лугинського, Олевського, Овруцького, Народицького та Малинського районів.

Разом із заступником голови облдержадміністрації Ярославом Лагутою, першим заступником голови облради Володимиром Ширмою, народним депутатом України Володимиром Арешонковим, начальником управління охорони здоров’я облдержадміністрації Олександром Торбасом учасники зустрічі обговорили питання реформи охорони здоров’я в контексті децентралізації та створення першої моделі госпітального округу на базі Коростенського району Житомирської області.

Ярослав Лагута зауважив, що первинна медицина повинна бути налагоджена на рівні об’єднаних громад на базі ФАПів та амбулаторій, а госпітальні округи мають стати основою вторинного рівня медичного обслуговування, третинний рівень – на базі областей.

Головний лікар центральної лікарні м. Коростень Віктор Гордійчук зазначив, що заклад, який він очолює, є найкраще оснащеним сучасною апаратурою та обладнанням, має достатню матеріально-технічну базу та кадрове забезпечення. В структурі Коростенської ЦМЛ функціонують єдині на всі північні райони області відділення – педіатричне, урологічне, отоларингологічне, офтальмологічне, наркологічне. "За результатами багаторічного аналізу в центральній міській лікарні більше 30 відсотків становлять пацієнти – жителі інших районів області, в першу чергу північних", - констатував Віктор Гордійчук. Він підтримав пропозицію щодо створення пілотного госпітального округу на базі Коростенського району, запропонував створити на базі Коростенської ЦМЛ лікарню інтенсивного лікування, а на базі Коростенської ЦРЛ – лікарню планового лікування та хоспіс. А на базі лікарень решти північних районів області Віктор Гордійчук запропонував створити лікарні відновного, планового лікування та хоспіси.

МОЗ хоче створити пілотний госпітальний округ на Житомирщині
МОЗ хоче створити пілотний госпітальний округ на Житомирщині
МОЗ хоче створити пілотний госпітальний округ на Житомирщині
МОЗ хоче створити пілотний госпітальний округ на Житомирщині

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: