Матеріально-технічна база деяких дитячих таборів області не відповідає сучасним вимогам » Новини Житомира
 
 


Матеріально-технічна база деяких дитячих таборів області не відповідає сучасним вимогам

Автор: news_maker від 13-04-2016, 14:23, переглядів: 1 267

Матеріально-технічна база деяких дитячих таборів області не відповідає сучасним вимогам

При чому не лише контролюючих органів, а й самих батьків та дітей. За словами начальника обласного управління сім'ї, молоді та спорту Світлани Гресь, у минулому році приписи санітарно-епідеміологічної служби виконувалися таборами Житомирщини лише на 50%-70%. "Основною причиною виявлених порушень у 2015 році було недбале виконання своїх професійних обов’язків керівниками та працівниками закладів. Саме тому перевіркам підлягатимуть не лише умови проживання та харчування, а й відповідність займаним посадам педагогічного та обслуговуючого персоналу. У першу чергу, звісно ж, працівників харчоблоку. У зв’язку з цим, районним та міським штабам необхідно забезпечити проведення навчань та курсів з підвищення кваліфікації працівників як стаціонарних, так і пришкільних таборів, а також своєчасно та якісно провести підбір педагогічних кадрів для роботи".

Світлана Гресь наголошує: перебування дітей в таборах має бути безпечним, а харчування – якісним. Особливо ретельно необхідно підходити до вибору постачальників продуктів харчування. Саме тому управління наполегливо радить заступникам очільників міст та районів взяти стан підготовки таборів до літнього сезону під особистий контроль і додатково закріпити за цим напрямком відповідальних осіб: "За кожним стаціонарним оздоровчим закладом – незалежно від форми власності та підпорядкування – необхідно закріпити відповідальних працівників райдержадміністрацій та міськвиконкомів для постійного контролю за безпекою перебування дітей та надання допомоги табору в організації заходів".

Світлана Гресь підкреслила, що дозвіл на роботу в сезоні 2016 року буде надано лише тим дитячим таборам, які отримали погодження не тільки районних служб, а й обласного профільного оперативного штабу.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: