Житомир ділиться досвідом з упровадження ґендерної бюджетної ініціативи » Новини Житомира
 
 


Житомир ділиться досвідом з упровадження ґендерної бюджетної ініціативи

Автор: news_maker від 15-04-2016, 10:59, переглядів: 1 109

Житомир ділиться досвідом з упровадження ґендерної бюджетної ініціативи

14.04.2016 у прес-центрі Житомирської міської ради відбулося засідання круглого столу «Гендерне бюджетування як ефективний інструмент управління (досвід м. Житомира)», в якому взяли участь учасники та учасниці Всеукраїнської Майстерні з гендерного бюджетування.
Матвій Хренов – заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, зазначив:
«Інструменти, які надає гендерне бюджетування, сприяють ефективному використанню фінансових ресурсів, прозорості бюджетних процесів. Місто Житомир має свої цікаві напрацювання у сфері гендерного бюджетування, зокрема, що стосується позашкільної освіти за місцем проживання».
Ірина Ковальчук, начальник управління у справах сім'ї, молоді та спорту, представила гендерний портрет Житомирської міської ради.
«Такі ініціативи, котрі реалізуються спільно з громадськими організаціями, сприяють відкритості міської ради, дозволяють подивитись на діяльність під іншим кутом зору, зробити реальні кроки щодо збалансованого представництва жінок і чоловіків і на рівні прийняття рішень, і на рівні виконавчих органів ради», - зазначила Ірина Ковальчук.
Представляючи результати гендерної бюджетної ініціативи у сфері позашкільної освіти, Світлана Євченко, спеціаліст управління у справах сім'ї, молоді та спорту відмітила, що з часу впровадження ініціативи минає 4 роки.
«Цей період часу дає підстави говорити про середньострокові результати. Так, відкрито 3 нових клуби («Перемога», «Гармонія», «Світанок»). Кількість відвідувачів клубів зросла на 508 осіб. Змінилося співвідношення дівчат та хлопців у бік більш збалансованого представництва як у цілому, так і на рівні тих напрямів, де стабільно переважали дівчата. Можемо говорити про позитивні тенденції, адже саме у сфері подолання стереотипів зміни відбуваються найповільніше».
Упродовж 2015 року в Житомирській області як пілотний реалізовувався проект «Ґендерне бюджетування в Україні», в рамках якого було проведено гендерний бюджетний аналіз обласних цільових програм у сфері охорони здоров'я. Результати гендерного бюджетного аналізу обласних програм протидії захворюванню на туберкульоз та боротьби з онкологічними захворюваннями представила Остапчук Олена, експертка з гендерного бюджетування та гендерної освіти, директорка центру гендерної освіти ЖДУ ім І. Франка, консультант проекту «Ґендерне бюджетування в Україні».
Про співпрацю ЖОМГО «Паритет» та Житомирської міської ради в реалізації проектів гендерного спрямування розповіла Наталія Тарасенко – голова Ради ЖОМГО «Паритет», зазначивши, що у місті Житомирі проводиться активна робота щодо поширення ідей гендерної рівності у співпраці з науковцями, експертами, громадськими організаціями.
Учасники та учасниці круглого столу відзначили, що досвід міста Житомира у сфері гендерного бюджетування є суттєвим, зазначивши важливість командної роботи, яку демонструють житомирські експерти з гендерної політики та бюджетування. Тетяна Іваніна, голова ГО «Бюро гендерних стратегій і бюджетування», акцентувала увагу на тому, що «напрацювання Житомира увійшли до збірника кращих практик з реалізації гендерних бюджетних ініціатив в Україні, виданих за підтримки ООН Жінки».

Житомир ділиться досвідом з упровадження ґендерної бюджетної ініціативи
Житомир ділиться досвідом з упровадження ґендерної бюджетної ініціативи
Житомир ділиться досвідом з упровадження ґендерної бюджетної ініціативи

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: