На Житомирщині поліція закрила наркопритон у багатоквартирному будинку » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині поліція закрила наркопритон у багатоквартирному будинку

Автор: news_maker від 21-04-2016, 11:17, переглядів: 1 046

На Житомирщині поліція закрила наркопритон у багатоквартирному будинку

Житель м. Новограда-Волинського здав в оренду рівненчанину кімнату у своїй оселі, де квартирант налагодив виготовлення наркотиків для власного вжитку. З помешкання правоохоронці вилучили понад 8 кілограмів наркосировини, опій та засоби для його виробництва. Триває досудове розслідування.
Під час перевірки оперативної інформації працівники ІІІ-го територіального управління Департаменту протидії наркозлочинності спільно з розшуківцями Новоград-Волинського відділу поліції у районному центрі виявили та ліквідували наркопритон у квартирі 58-річного місцевого жителя.
На момент візиту правоохоронців в оселі знаходилися і господар, і 29-річний уродженець Рівненської області, який тимчасово орендував тут кімнату. За словами власника, він знав про пагубну пристрасть свого квартиранта до наркотиків, втім нічого проти вживання опію у своїй квартирі не мав. З дозволу господаря правоохоронці провели огляд помешкання.
Як розповів начальник ІІІ-го територіального управління Департаменту протидії наркозлочинності Олексій Душейко, у квартирі правоохоронці виявили близько 8,5 наркотичної сировини – макової соломи, 3,5 л екстракційного опію та специфічне приладдя для його виготовлення.

Усе виявлене було вилучено слідчо-оперативною групою Новоград-Волинського відділу поліції та нині направлено на експертне дослідження.
За незаконне виготовлення та зберігання наркотичних засобів (ч.1 ст. 309 Кримінального кодексу України) молодикові загрожує покарання у вигляді штрафу, виправних робіт, піврічного арешту, обмеження або позбавлення волі на строк до 3 років.
Також вирішується питання правової кваліфікації дій власника квартири, який надав місце для незаконного вживання та виготовлення наркотиків. Чинне законодавство за такі дії передбачає ув’язнення на строк від 3 до 5 років.

На Житомирщині поліція закрила наркопритон у багатоквартирному будинку
На Житомирщині поліція закрила наркопритон у багатоквартирному будинку

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: