На Житомирщині мають намір дослідити ситуацію із працевлаштуванням за кордон » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині мають намір дослідити ситуацію із працевлаштуванням за кордон

Автор: news_maker від 29-04-2016, 09:34, переглядів: 1 080

На Житомирщині мають намір дослідити ситуацію із працевлаштуванням за кордон

Таку інформацію озвучив на засіданні обласної координаційної ради з питань сім'ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім'ї та протидії торгівлі людьми спеціаліст обласного департаменту праці та соціального захисту Іван Шульга.

За його словами, уже створено робочу групу з питань протидії торгівлі людьми, яка вивчатиме дотримання законодавства підприємцями, які наймають жителів області на роботу за кордон. Іван Шульга каже, що тільки у Житомирі зараз з'явилося безліч оголошень про роботу у різних країнах, однак в об'явах часто не зазначено жодної контактної інформації, окрім телефону:

"Працевлаштування в Польщі", "Надаємо послуги з питань працевлаштування" тощо. Треба обов’язково дивитися чи вказано в оголошенні, що фірма має ліцензію Мінпраці чи Державного центру зайнятості. Якщо така ліцензія є, значить, фірма законна і здійснює свою діяльність на законних підставах. А якщо в оголошенні, приміром, вказано лиш обмежену інформацію і ліцензій немає, тоді роботу цієї фірми потрібно дослідити, перевіривши, чи законно вона здійснює свою діяльність".

Робоча група не має повноважень здійснювати перевірки, однак до складу групи входять представники Нацполіції і Державної служби праці, які таке право мають. Тому члени робочої групи вивчатимуть діяльність підозрілих підприємців з подальшим реагуванням відповідних органів. Іван Шульга каже, що нині під прицілом вже три таких фірми:

"На першому етапі ми перевіримо суб’єкти підприємницької діяльності, які знаходяться у місті Житомирі за адресою: вулиця Київська, 77 – на шостому поверсі "Глобалу"; потім вулиця Київська, 27 офіс "Гарант". Ну і ще є ось таке оголошення, де навіть адреси фірми не вказано – лише телефон. Це наводить на підозру, що така фірма працює незаконно. Про результати своєї роботи ми доповімо вже наступному засіданні – через місяць".

Іван Шульга наголошує: особи, які стали жертвами торгівлі людьми, трудового чи будь-якого іншого виду рабства, можуть звернутися за наданням статусу потерпілого і отримати допомогу, в тому числі, і фінансову, в департаменті праці та соціального захисту населення.

Минулоріч на Житомирщині таких випадків було зафіксовано 15. Однак це ті, хто звернувся офіційно. Насправді, постраждалих значно більше, кажуть члени кордради.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: