На Житомирщині поліція затримала автозлодіїв, які викрали і розпродали ВАЗ по запчастинам » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині поліція затримала автозлодіїв, які викрали і розпродали ВАЗ по запчастинам

Автор: news_maker від 29-04-2016, 11:14, переглядів: 899

На Житомирщині поліція затримала автозлодіїв, які викрали і розпродали ВАЗ по запчастинам

Двоє жителів Звягельщини вирішили підзаробити на крадіжці автомобіля. Викрали стареньку ВАЗівку та розпродали по запчастинам. Правоохоронці викрили автозлодіїв та розпочали кримінальне провадження.
Із заявою про крадіжку транспортного засобу до Новоград-Волинського відділу поліції звернувся 54-річний житель обласного центру. Чоловік повідомив, що його автомобіль, залишений у дворі приватного домоволодіння у селі Тупальці, викрали невідомі. Потерпілий не міг припустити, кому знадобилася його старенька ВАЗівка, яка, до того ж, була «не на ходу». Сума збитку склала близько 25 тисяч гривень.

Правоохоронці провели огляд місця події, вилучили необхідну слідову інформацію та розпочали низку оперативно-розшукових заходів. У результаті проведеної роботи поліцейські виявили кузов від викраденої ВАЗівки у лісосмузі поблизу сусіднього населеного пункту, а пізніше встановили і затримали й автозлодіїв. Ними виявилися двоє безробітних жителів с. Гульська віком 42 та 51 років.

Чоловіки у скоєному зізналися. За їх словами, до крадіжки вони підготувалися заздалегідь. У сусідньому селі запримітили автівку, з’ясували, що її власник проживає у Житомирі та лише час від часу навідується до заміського будинку. Відтак, приїхавши уночі в село власною автівкою, зловмисники потрапили до чужого обійстя і спробували завести ВАЗівку. Втім, не розрахували, що в її баку не було пального, а під капотом – акумулятора. До того ж, транспортному засобу не вистачало ще й одного колеса.

Та чоловіків ці обставини не зупинили. Вони знайшли і встановили на ВАЗівку запаску, причепили трос і відбуксирували її до місця свого проживання. Наступної ночі перетягнули машину до лісу, де розібрали на запчастини. Окремі з них устигли продати, решту – кардан, двигун та дверцята – правоохоронці вилучили.
Нині триває розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч.2 ст.289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Чоловікам загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі.

На Житомирщині поліція затримала автозлодіїв, які викрали і розпродали ВАЗ по запчастинам
На Житомирщині поліція затримала автозлодіїв, які викрали і розпродали ВАЗ по запчастинам

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: