На Житомирщині підвищили пенсії 70 відсоткам пенсіонерів – в середньому, на 56 гривень » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині підвищили пенсії 70 відсоткам пенсіонерів – в середньому, на 56 гривень

Автор: news_maker від 6-05-2016, 19:36, переглядів: 1 344

На Житомирщині підвищили пенсії 70 відсоткам пенсіонерів – в середньому, на 56 гривень

Зміна розміру пенсій пов'язана із підвищенням з 1 травня прожиткового мінімумуму для непрацездатних громадян. Це є підставою для перерахунку пенсій, підвищень та надбавок, які залежать від величини прожиткового мінімуму, пояснив начальник головного управління Пенсійного фонду України в області Іван Заінчковський. В результаті перерахунку збільшені мінімальні пенсійні виплати інвалідам війни та учасникам бойових дій; мінімальна пенсійна виплата інвалідам ЧАЕС; мінімальна пенсія військових пенсіонерів; пенсії за особливі заслуги перед Україною; підвищення до пенсії ветеранам війни; підвищення жертвам нацистських переслідувань; надбавка до пенсії донорам; державна соціальна допомога на догляд інвалідам війни: "В цілому, підвищення розміру пенсії одержать 274 тисячі пенсіонерів. Це 70 % тих, що перебувають у нас на обліку. Середній розмір підвищення склав 56 гривень 19 копійок. Але це не значить, що 56 гривень для кожного. Це середній показник, але саме підвищення склало від 1 гривні до 200. Тобто, у кожного індивідуально". Відтепер мінімальна пенсія за віком для непрацюючих осіб, які мають повний страховий стаж, становить 1130 гривень (замість 1074 гривень до 1 травня цього року). Відповідно, сума пенсійних виплат в травні в нашій області збільшилась на 16,2 мільйона гривень і досягла 648 мільйонів гривень на місяць.

Додамо, що перерахунок пенсій не торкнувся працюючих пенсіонерів. Крім того, до уваги брався страховий стаж, що, згідно Закону України "Про загальнообов'язкове пенсійне страхування" використовується для розрахунку мінімальної пенсії: "Є умова: має бути певний повний стаж. Тобто, ті, хто вийшов на пенсію до 1 жовтня 2011 року, стаж повний має становити у жінок – не менше 20 років, чоловіків – не менше 25. А згідно закону про реформування пенсійної системи, який вступив в дію 1 жовтня 2011 року, цей показник збільшено на 10 років для жінок і чоловіків відповідно".

На обліку в органах Пенсійного фонду України в Житомирській області перебуває 398,5 тисячі одержувачів пенсій, в тому числі, 25,7 тисячі військових. Середній розмір пенсії на 1 квітня становив 1548 гривень 18 копійок.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: