Примусове відключення від центрального опалення - проблема чи вдача? » Новини Житомира
 
 


Примусове відключення від центрального опалення - проблема чи вдача?

Автор: news_maker від 30-08-2012, 20:41, переглядів: 2 613

Примусове відключення від центрального опалення - проблема чи вдача?

Минулого тижня в українських ЗМІ активно обговорювалася новина про примусове відключення жителів 2900 квартири 16-тисячного міста Овруч у Житомирській області від центрального опалення. Комунальне підприємство Овруча, маючи борг більше 5 мільйонів гривень і зношені на 70% тепломережі, просто не в змозі забезпечити міські котельні паливом. Шоковане населення отримало офіційний дозвіл міськвиконкому на експлуатацію індивідуального опалення.

Половина населення багатоповерхівок Овруча вже перейшла на індивідуальне опалення за своєю ініціативою, друга ж половина категорично проти нововведення. Люди обурені і засмучені відсутністю вибору і дорожнечею установок - від 10 тис. грн. на одну квартиру.
На тлі політичних дебатів керівництва міста і опозиції, позовів громадян в суді, мерія прийняла рішення про грошову допомогу жителям в установці індивідуального опалення, виділивши на кожну квартиру близько 1,5 тис. грн. (Всього 100 тис. грн. Із міського бюджету). А фракції «Батьківщина» і «Фронт Змін» - по 50 тис. грн. і 25 тис. грн. відповідно. Глава Овруча пообіцяв соціально незахищеним людям поставити опалення за рахунок міськради.
До осені всі будинки міста повинні перейти на індивідуальне опалення.

Щоб прискорити цей процес, компанія ТОВ «Елекон» організовує виставку, яка проходитиме в готелі «Овруч» з 01.09.12 по 02.09.12. На виставці будуть представлені сучасні вітчизняні та зарубіжні системи індивідуального опалення, в т.ч. енергозберігаючі обігрівачі UDEN-S національного виробника ТОВ «Уден-УКРАЇНА» (м. Кіровоград, Україна).

«При виборі системи опалення ми рекомендуємо звертати увагу не тільки на ціну обігрівачів, але і планувати свої майбутні витрати, - коментує ситуацію офіційний представник заводу« Уден-УКРАЇНА ». - Наші обігрівачі безводні, для їх установки не потрібні котел або труби, монтаж швидкий і легкий, вони ідеально підходять для опалення квартир будь-якої площі. Вартість обладнання на двокімнатну квартиру - близько 4-5 тис. грн. В експлуатації обігрівачі UDEN-S дуже економні, що важливо, враховуючи недавнє підвищення тарифів на електроенергію. А якщо порівнювати оплату за центральне опалення з витратами на нашу систему - ця цифра, як правило, в 2-3 рази менше ».

Виставка - це завжди вдалий випадок поспілкуватися з фахівцями, отримати докладну інформацію, порівняти пропозиції і прийняти правильне рішення. Адже багато жителів України безуспішно намагаються перейти на індивідуальне опалення, вирішуючи це питання самими різними шляхами. І, хто знає, може вибір без вибору для овручан - це удача, а не втрата?

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: