Житомир розпочинає роботу над концепцією комплексного розвитку міста » Новини Житомира
 
 


Житомир розпочинає роботу над концепцією комплексного розвитку міста

Автор: news_maker від 17-05-2016, 18:06, переглядів: 1 228

Житомир розпочинає роботу над концепцією комплексного розвитку міста

Розробка стратегії є складовою проекту "Інтегрований розвиток міст в Україні", який реалізовується за підтримки іноземних партнерів. Проект впроваджуватиметься до кінця 2018 року всього в чотирьох містах України, серед яких і Житомир. На реалізацію проекту уряди Німеччини та Швейцарії виділили 4 мільйони євро та 2 мільйони швейцарських франків.

Сьогодні зранку житомирська міська рада та Німецьке товариство міжнародного співробітництва GIZ підписали Меморандум про співпрацю в рамках реалізації проекту. "Насамперед Житомиру потрібно розробити візію міста, – пояснив житомирський міський голова Сергій Сухомлин. – Маємо визначити, яким хочемо бачити обласний центр через 15-20 років, починаючи від інфраструктури і завершуючи підприємствами та масштабами самого міста і чисельністю його населення. Якими будуть подальші кроки, пояснив керівник проекту Матіас Брандт: "Це, в першу чергу, облаштування офісу, де буде спеціальний центр для роботи з громадянами, де кожен зможе ознайомитися із тими кроками, які будуть здійснюватися в цьому проекті. На даному етапі відбувається робота з відбору місцевих експертів-спеціалістів з різних сфер, які будуть допомагати у роботі з міждисциплінарною робочою групою, яка вже діє в міській раді. Потім буде відбуватися процес аналізу візії міста разом із партнерами з Києво-Могилянської академії. Основною метою нашого візиту є не лише підписання Меморандуму, а й налагодження роботи по облаштуванню офісу та налагодження зв’язку міської ради з громадою".

Концепція інтегрованого розвитку Житомира має гармонійно поєднати плани розвитку інфраструктури міста, транспорту, громадських просторів. Стратегія збалансованого розвитку дуже важлива як для планування міською владою своєї роботи, так і для інвесторів, які хочуть вкласти кошти в конкретні проекти, наголосив Сергій Сухомлин: "Я думаю, що разом із фондом GIZ нам вдасться якісно скласти документ, за яким місто Житомир буде розвиватися в найближчі, я так думаю, 20 років. Ці проекти потрібні, тому що інвестор, який приходить в місто, він хоче бачити чіткий документ та розуміти, як буде розвиватися місто і куди можна вкладати інвестиції. Тим більш, якщо ми говоримо про структурні проекти, про глобальні проекти, які пов’язані з розвитку мікрорайонів Житомира".

До роботи над розробкою концепції інтегрованого розвитку буде залучена громадськість, на розгляд якої вже в найближчий час будуть винесені певні напрацювання робочої групи. Також в рамках цього в Житомирі за грантові кошти (50 тисяч євро) планують реалізувати один пілотний проект, що відповідатиме концепції інтегрованого розвитку міста. Що це буде за проект, поки що остаточно не визначено, поінформував міський голова.

Житомир розпочинає роботу над концепцією комплексного розвитку міста
Житомир розпочинає роботу над концепцією комплексного розвитку міста

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: